Spellen > Recensies > Alles of Niets

Alles of Niets

Erwin - dec 2007


Alles of Niets is een vlot en toegankelijk kaartspelletje voor 3-5 spelers. Het spel bevat 65 kaarten in vijf kleuren. De kaarten hebben een waarde van 011, waarbij de 0 telkens tweemaal voorkomt. De spelers krijgen 13 kaarten. Drie van deze kaarten leggen ze open af op eigen scorestapels per kleur. Daarna gaat de ronde echt van start. De spelers spelen om de beurt een open kaart, waarbij ze geen kleur hoeven te bekennen. Degene die de kaart met de hoogste waarde speelt, wint de slag. Bij een gelijke waarde wint degene die als eerste deze waarde heeft gespeeld. De winnaar van de slag legt de gewonnen kaarten open op zijn scorestapels van de desbetreffende kleuren, in de volgorde waarin de kaarten zijn gespeeld. Hij moet zijn eigen winnende kaart als eerste afleggen. Het is de bedoeling om hoge kaarten te verzamelen en vervolgens het onvermijdelijke bombardement aan lage kaarten te ontwijken.

Na 10 slagen is de speelronde voorbij. Dan worden de waardes van de bovenste kaarten van de scorestapels als winstpunten genoteerd. Na het vereiste aantal potjes wint de speler met de meeste punten.

Ten slotte

Alles of Niets is een luchtig slagenspel met een leuke twist. In een half uurtje speelplezier moet je jouw kaarthand fatsoenlijk managen en mag je de nodige plaagstoten uitdelen of incasseren. In dit spel is een gevoel voor timing vereist. Wees niet te gulzig en lok op tijd een paar stevige middenmoters naar jouw scorestapels. Als je te fanatiek op de kroonjuwelen aast, vliegen de slechte kaarten je vanzelf om de oren. Wees zuinig op jouw lage kaarten. Die heb je hard nodig om een dramatische devaluatie van jouw scorestapels te voorkomen, of nog mooier om een medespeler een oor aan te naaien. Alles of Niets voldoet aan mijn verwachtingen. 999 Games heeft een leuk kaartspelletje aan het assortiment toegevoegd.

Titel: Alles of Niets
Auteurs: Reiner Stockhausen
Uitgever: 999 Games
Aantal spelers: 3 - 5
Speelduur: ong. 30 minuten
Prijs: ong. 9,- 


Spellen > Recensies >
Alles of Niets


Top