Spellen > Recensies > Attacke

Attacke

Erwin Broens - maart 2004


Attacke is een kaartspelletje voor 3 - 5 spelers. De spelers nemen deel aan een riddertoernooi. Door het uitspelen van ridderkaarten in vijf verschillende kleuren, kun je meestrijden in vijf toernooisoorten. De startspeler speelt een of meer willekeurige ridderkaarten uit. De kleur van deze kaarten bepaalt de eerste toernooisoort. De volgende speler kan meestrijden in deze soort of passen. Als hij past, mag hij een kaart trekken. Als hij deelneemt moet hij de inzet met een of meer kaarten van dezelfde kleur overtreffen. Het is ook mogelijk om jokers in te zetten. Een toernooironde gaat net zolang door tot alle andere spelers zijn uitgeschakeld. De winnaar krijgt een fiche in de desbetreffende kleur en start een nieuwe ronde. Je wint het spel als jij als eerste vier verschillende toernooisoorten weet te winnen.

Attacke is een vlot en simpel kaartspel met korte en overzichtelijke regels. Het geluk speelt een belangrijke rol. Zo nu en dan komt het voor dat een speler achter elkaar de juiste kaarten (vette jokers) trekt en de andere spelers het moeten doen met tweetjes en drietjes. Dit is echter geen probleem, een volledig spel duurt meestal niet langer dan 15 minuten. Volgende ronde, nieuwe kansen! Bovendien leert de ervaring dat een slimme speler, die de juiste kaarten vasthoudt om later in het spel toe te slaan, in de meeste gevallen wint.

Dit spel is al jaren uit productie, maar op de vlooienmarkt van Spiel kun je het nog wel vinden. GMT Games heeft in 2000 onder de naam Ivanhoe een bewerkte versie uitgebracht.

Titel: Attacke
Auteur: Reiner Knizia
Uitgever: FX Schmid
Aantal spelers: 3 -5
Speelduur: 10 - 20 minuten
Prijs: variabel


Spellen > Recensies >
Attacke


Top