Spellen > Recensies > Bernini Mysterie

Bernini Mysterie

Erwin Broens - sept 2005


Na Da Vinci Code waagt Identity Games een tweede poging om mee te liften op het enorme succes van de boeken van Dan Brown. Voor het Bernini Mysterie heeft men het spelsysteem van het oude Jumbo spelletje Kat & Muis uit de kast geplukt en geschikt gemaakt voor vier spelers.

Iedere speler bezit een setje plastic speelstukken met de afbeelding van een speelkaart (harten, ruiten, schoppen of klaver). Om de beurt breng je een nieuw speelstuk in het spel of verplaats je het bovenste speelstuk van een van de op het speelveld liggende stapels. Tijdens het spel ontstaan en verdwijnen de nodige stapels van maximaal drie speelstukken. Je probeert de stukken van medespelers te bedekken en jouw eigen stukken zichtbaar te houden of te krijgen. Het kan daarbij geen kwaad om te onthouden wat er in de verschillende stapels zit. Je wint het spel zodra vijf van jouw speelstukken zichtbaar op het speelveld liggen. Het regelboekje bevat drie speelniveaus.

Ten slotte

Het Bernini Mysterie is niet veel meer dan Kat & Muis voor meer spelers, aangevuld met een Dan Brown sausje. Dit sausje heeft overigens geen smaak, want net als de voorganger Da Vinci Code heeft dit spel helemaal niets met het boek te maken. Helaas is dit meteen de enige overeenkomst tussen beide spellen, want het Bernini Mysterie mist de charme van de luchtige codekraker uit 2004. Het Bernini Mysterie toont aan dat het spelsysteem van Kat & Muis met vier spelers niet lekker werkt. Dit systeem verwordt dan tot een saaie vertoning, waarbij je verveeld zit te wachten tot iemand een foutje maakt. De lelijke uitvoering, met goedkoop en vlekkerig ogende stickers, maakt de negatieve beleving compleet. Wat mij betreft had Identity Games zich mogen beperken tot de heruitgave van Kat & Muis.

Titel: Bernini Mysterie
Auteur: -- 
Uitgever: Identity Games
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: ong. 15 minuten
Prijs: ong. 13,-


Spellen > Recensies >
Bernini Mysterie


Top