Spellen > Recensies > Halli Galli jr

Halli Galli Junior

Bassie - juni 2008


Het spel met de bel, zegt je dat iets? Als doorgewinterde veelspeler frons je nu mogelijk de wenkbrauwen, laat je de vraag voor wat die is en broed je verder op een volgende tactische meesterzet in een pittig spel naar keuze. Bij tienduizenden ‘normale’ consumenten gaat er wel een belletje rinkelen. Die weten dat ik het over Hallo Galli heb. Dit koddige reactiespel begon zijn carrière bij de Duitse uitgever Amigo, waar het na gebleken succes allerlei nazaten kreeg. Sommige uitvoeringen zijn ook in Nederland opgedoken, waaronder Halli Galli Junior, een versie voor zeer jonge spelertjes.

Het spelmateriaal bestaat uit 54 speelkaarten in 9 kleuren. Per kleur zijn er 5 vrolijke clowns en 1 verdrietige. Midden op tafel ligt de beroemde bel, waarmee de spelertjes kaarten proberen te claimen.

De kaarten worden geschud en verdeeld. Iedere speler maakt een eigen gedekte trekstapel. De startspeler draait de bovenste kaart van zijn trekstapel om en legt deze open bovenop zijn eigen aflegstapel. Dan is de volgende speler aan de beurt enzovoort.

Zodra er twee vrolijke clowns van dezelfde kleur te zien zijn, moet je snel op de bel slaan. Als je dit als eerste doet, krijg je alle afgelegde open kaarten en schuif je die gedekt onder jouw stapel. Als je fout hebt gebeld, moet je iedere medespeler één kaart van jouw gedekte stapel geven.

Het spel eindigt na de ronde waarin iemand geen gedekte kaart meer kan omdraaien. Dan wint de speler met de meeste kaarten.

Ten slotte

Halli Galli Junior is een vereenvoudigde versie van het oorspronkelijke spel. Deze versie is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor deze speelse kleuters is dit een geslaagd reactiespel met een leuke gadget. Oudere kinderen (7+) kun je beter op de fruitsalade van de normale editie trakteren. Voor alle leeftijden geldt: sla niet te hard en knip je nageltjes.

Oh ja, dit spel is niet geschikt voor mensen met coulrofobie.

Titel: Halli Galli Junior
Auteur: Haim Shafir
Uitgever: Amigo / 999 Games
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 15 minuten
Prijs: ong. € 15


Spellen > Recensies >
Halli Galli jr


Top