Spellen > Recensies > Jakkiebak!

Jakkiebak! Kippenkak!

Uit de Adam Spielt catalogus.


Een vrije vertaling van een spelbeschrijving uit de catalogus van Adam Spielt, een indrukwekkend Duitstalig naslagwerk vol informatie over gezelschapsspellen.

24 fiches vormen een rond parcours, waarop de jonge, ca. 8cm hoge, dikbuikige houten kippetjes onderweg zijn om hun eerste veren te verdienen. Wie aan de beurt is, draait een van de 12 fiches op het erf om (het midden van het speelveld). Stemt het omgedraaide symbool overeen met dat op het direct voor je kippetje liggende veld, dan mag je één veld vooruit springen en wordt het fiche weer omgedraaid. Als velden door pluimvee zijn bezet, geldt het symbool op het eerstvolgende vrije veld. Je kippetje blijft rondhuppelen, totdat je het verkeerde symbool omdraait. Dan is de volgende speler aan de beurt.


Het spelmateriaal (foto: 999 games)

Ingehaalde kippen verliezen hun staartveren (aan het begin heeft iedere kip er een). Zodra een van de kippen of haantjes alle medespelers heeft "kaalgeplukt" mag hij zich in volle glorie tot winnaar laten uitroepen. Voor kippenboeren die graag wat langer spelen (of voor "Memory-experts") stellen we de volgende regel voor: na elk verlies van een veer mag de ingehaalde kip besluiten of de gedekte fiches geschud moeten worden!

Jakkiebak! Kippenkak! (Duitse titel: Zicke Zacke Hühnerkacke) is een leuke en prachtig uitgevoerde variant op Memory, die ook oudere spelers veel plezier bezorgt.

Op de website van 999 Games kun je het spel online spelen.

Titel: Jakkiebak! Kippenkak!
Auteur: Klaus Zoch
Uitgever: 999 Games (NL) / Zoch (D)
Aantal spelers: 2 - 4 (vanaf 4 jaar)
Speelduur: ong. 25 minuten
Prijs: ong. 27,-


Spellen > Recensies >
Jakkiebak!


Top