Spellen > Recensies > Powerplay

Powerplay

The Doctor - oktober 2000


PowerPlay is een heerlijk melig spelletje dat je met 2 tot 10(!) man kan spelen. Het thema is ijshockey, de plaatjes zijn vrolijk gekleurd en alle spelers (elk kaartje is een speler) hebben grappige namen als Puck Rogers, Wayne Netsky en C. Sar. Ieder speelt een manager van een hockeyteam en krijgt 1 goalie, 2 verdedigers en 3 aanvallers. Elk van de kaarten heeft een waarde (0,1, 2 t/m 10 en er is één goalie met 11).

Je kan per beurt kiezen uit 3 acties. Een speler inruilen voor een speler van hetzelfde type van een stapel (je goalie ruilen voor een andere goalie bijv.), een willekeurige kaart van een tegenstander afpakken en hem dan een andere van hetzelfde type uit je hand geven (je pakt een aanvaller van 6 van mij en geeft me een aanvaller van 4 terug) of je speelt een wedstrijd tegen een medespeler.

Als je een wedstrijd speelt dan leg je beiden een van je spelers op tafel en draait hem open (tegelijk). Zijn het spelers met dezelfde waarde dan gebeurt er niets, zijn het spelers met verschillende waardes dan scoor de hoogste een goal. Zit er een goalie bij dan wordt er niet gescoord (onafhankelijk van de waarde van de goalie). Staan twee goalies tegenover elkaar dan scoort de hoogste weer wel.

Dit herhaalt zich 6 keer tot je dus allebei je hele team hebt uitgespeeld. Het team met de hoogste score (goals) wint de match. Is het gelijk dan pak je je spelers terug en speel je nogmaals tot er iemand scoort (sudden death).

Zodra iemand 5 wedstrijden heeft gewonnen is het spel afgelopen. Erg leuk en lekker melig. Hoge geluksfactor, maar door slim te ruilen en zwakke tegenstanders uit te zoeken kan je nog verrassende winsten halen.

Titel: Powerplay
Auteur: Tom Dalgliesh
Uitgever: Amigo
Aantal spelers: 2 - 10
Speelduur: ong. 45 minuten
Prijs: ong. € 6,-


Spellen > Recensies >
Powerplay


Top