Spellen > Recensies > Turbo Taxi

Turbo Taxi

Erwin Broens - juli 2005


Dit nieuwe spel van Queen Games is een grafisch en thematisch bewerkte heruitgave van het puzzelspel Flickwerk, dat in 2000 door 2F-Spiele werd uitgegeven. Op tafel ligt een centraal speelbordje, dat een lege stadsplattegrond met 9 velden bevat. Op de randvelden geven vier houten speelstukken het begin- en eindpunt van twee taxiroutes aan. Aan het begin wordt van een gedekte stapel met 12 tegels één starttegel op het middelste veld gelegd.

Iedere speler beschikt over een eigen set met 12 tegels. Deze tegels tonen wegen, met bochten en kruisingen. Het is de bedoeling om met 9 van jouw eigen tegels zo snel mogelijk een geldige stadsplattegrond te vormen. Alleen jouw centrale tegel staat vast, deze is gelijk aan de starttegel op het centrale speelbord. De overige tegels moet jezelf uitkiezen en combineren. Je moet jouw tegels passend aanleggen. Wegen mogen alleen bij het begin- en eindpunt van een taxiroute naar de rand van het speelbord wijzen. Beide taxi’s moeten hun route kunnen voltooien. Als je deze puzzel als eerste oplost, ontvang je de starttegel als winstpunt. Als je met een foute oplossing victorie kraait, sta je deze puzzel buitenspel en mogen de andere spelers verder puzzelen. Na 12 puzzels staat de winnaar vast.

Ten slotte

Dit leuke en vlotte puzzelspel is een aanrader voor liefhebbers van "Rush Hour-achtigen". Omdat je hier tegen elkaar speelt, is snelheid gevraagd en moeten de grijze cellen op volle toeren draaien. Het is wel belangrijk dat alle spelers een neusje voor puzzelen hebben en ongeveer even ervaren zijn, want anders staat de winnaar bij voorbaat vast. Als één speler veel sterker is dan de rest, zal het speelplezier hieronder lijden. Dit is een bekend “probleem” bij dergelijke spellen. Sinds juli 2005 is een meertalige versie verkrijgbaar, waarin ook Nederlandstalige regels zijn opgenomen. Deze versie herken je o.a. aan de Nederlandse vlag op de doos.

Titel: Turbo Taxi
Auteur: Friedemann Friese
Uitgever: Queen Games
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: ong. 30 minuten
Prijs: ong. € 15,-


Spellen > Recensies >
Turbo Taxi


Top