Nieuws > Actueel > Burgers' Zoo


Burgers' Zoo presentatie

Woensdag 23 april 2008 organiseerde 999 Games de introductie van het nieuwe bordspel Burgers' Zoo in de prachtige gelijknamige dierentuin in Arnhem. Op deze VIP-middag werd het spel door Karen Strengers aan de pers gepresenteerd en summier uitgelegd. Dit alles voorzien van hapjes en drankjes in het sfeervolle Safari Meeting Centre.


Alex van Hooff en Karen Strengers

Burgers' Zoo is enthousiast de samenwerking met 999 Games aangegaan en dat kwam niet alleen in het spel tot uitdrukking. Alex van Hooff, de directeur van Burgers' Zoo, heeft samen met een aantal dierenverzorgers gezorgd voor een onvergetelijke middag. De kinderen mochten eten tussen de zebra's en de giraffen. Daarnaast hielpen ze met het voeren van de dieren en het uitmesten van de dierenverblijven. De medewerkers gaven rondleidingen, die erg leuk en zeer interessant waren. 

Het team van 999 Games was in zijn geheel aanwezig, zij hadden er gelijk een bedrijfsuitje van gemaakt. De genodigden hadden de hele dag vrije entree voor het dierenpark. Dit was zeker de moeite waard, het is echt één van de mooiste dierentuinen van het land. Alles was prima te zien, omdat het nog lekker rustig was. De vakantieperiode begint immers pas een week later.


een speciale lunch

Tegen half vier werd iedereen weer verwacht in het Safari Meeting Centre. Daar werd een prijs uitgereikt aan de beste dierenverzorger onder de kinderen. De kleine Mila won een uitgebreide VIP-middag. Haar ouders waren hier minstens net zo blij mee als zij. Alle kinderen kregen, net als de pers, het bordspel mee naar huis. In de eerste oplage zitten een kortingsbon van 25% voor een dagje Burgers' Zoo en een rijk geïllustreerde gids.


nieuw uiterlijk & verse varianten

Het spel zelf is in Duitsland uitgebracht door Abacus onder de naam Zooloretto. Daar is het Spiel des Jahres geworden. Uiteraard hoopt men ook in Nederland op een dergelijk succes. De regels zijn grotendeels hetzelfde gebleven, maar er zitten wat Burgers' Zoo-varianten in. O.a. kan je extra punten verdienen door de dieren in de juiste gebieden te plaatsen. Een kalkoengier voelt zich het beste thuis in de desert en een zebra hoort niet in de bush.

's Avonds was er bij Hart van Nederland op SBS6 een item over het hele gebeuren. Hoewel erg leuk om te zien, kwam niet naar voren waar het allemaal om draaide. Volgens hen zouden de kinderen voor een dagje een directeur van een dierentuin mogen zijn. De kinderen hebben zeker een belangrijke rol gehad deze dag, die ze met plezier hebben vervuld. Maar over het spel en 999 Games werd met geen woord gerept. De hele aanleiding tot dit alles was ze kennelijk ontgaan.

Wie je ook sprak, iedereen was zeer te spreken over de dag en dit gevoel werd nog versterkt door het prachtige weer dat we erbij hadden. Als echte spellen- en dierenliefhebbers vonden wij het ontzettend leuk om erbij te zijn.

Rob & Det

Meer informatie:

- Burgers' Zoo dierenpark
- Uitgever 999 Games
- Spelauteur Michael SchachtNieuws > Actueel >
Burgers' Zoo


Top