Nieuws > Archief > 999 Games 2011


999 Games in het voorjaar van 2011

Een korte blik op de voorjaarsplannen van 999 Games.

De 'tiende' verjaardag van Carcassonne

Volgens 999 Games bestaat het succesvolle legspel Carcassonne in 2011 tien jaar. Bezoekers van het Spellenspektakel van 2000 weten dat dit niet klopt, omdat de eerste exemplaren van de Nederlandse editie al op die beurs verkrijgbaar waren. De 'tiende' verjaardag van Carcassonne wordt volgend jaar gevierd met de volgende drie producten:

 • Carcassonne Jubileum Editie: een speciale jubileumeditie in de vorm van een horige. Naast het basisspel bevat deze editie de uitbreiding “Het Feest”. In deze uitbreiding kunnen spelers af en toe horigen naar hun voorraad terugnemen.
 • Carcassonne het Dobbelspel: een dobbelvariant van het basisspel Carcassonne. De spelers leggen gedobbelde stadsdelen aan elkaar om de grootste stad te bouwen. Ridders kunnen hun puntentotaal verdubbelen. Wie heeft als eerste 42 punten?
 • Carcassonne Meeple Box: dit is een transparant opbergdoosje voor de meeples (de internationale koosnaam voor de horigen uit Carcassonne), inclusief zes transparante meeples. Eén doosje bevat de vijf basiskleuren, plus grijs uit 'De Uitbreiding'. Het setje bevat ook nog een speciale jubileum-spelregel.

Overige familiespellen

 • Wizard: dit kaartspel is mijn favoriete variant op het spelprincipe van de traditional Boerenbridge. De spelers moeten voorspellen hoeveel slagen ze halen. Daarna is het zaak om jouw bod te halen en daarbij niet te vergeten om de plannen van jouw medespelers te frustreren. Er is namelijk niets mis met strafpunten..... als de tegenstanders er nog meer voor de kiezen krijgen. Wizard is al jaren een internationale klassieker. Het doet me deugd dat dit juweeltje eindelijk een Nederlands nest heeft gevonden.
  Meer informatie: recensie.
 • Boonanza Al Caboon: deze op zichzelf staande variant van Boonanza is geschikt voor voor 1 of 2 spelers. Ook hier draait het om bonenakkers en de verkoop van verschillende soorten bonen. Hoe voller je akkers, des te hoger de opbrengst. Maar.... dan komt de maffia om de hoek kijken. Naast de spelers bezitten ook twee gangsters ieder één akker. Als jij toevallig dezelfde bonensoort verbouwt, is het zaak deze snel te verkopen voordat je wordt afgeperst.
 • Saboteur de Uitbreiding: een uitbreiding op het leuke kaartspel Saboteur. Met nieuwe rollen en extra actiekaarten kun je nog meer speelplezier uit deze populaire mijn halen.
 • Atlantis: een loopspel van Leo Colovini. De spelers proberen de bedreigde stad Atlantis zo snel mogelijk te verlaten en het veilige vasteland te bereiken. De weg naar het vasteland wordt opgebouwd uit losse tegels. Je moet jouw drie speelfiguren naar het vasteland brengen en daarbij veel punten verzamelen. De actieve speler speelt een bewegingskaart en verplaatst een van zijn figuren naar een tegel met hetzelfde symbool. Land zijn figuur op een bezet veld, dan moet hij een tweede bewegingskaart spelen en zijn figuur nogmaals verplaatsen. Daarna neemt hij de tegel achter zijn figuur weg en vervangt deze door een watertegel. Zo’n gat in de route kun je vullen met jouw brug, waarover gratis wordt bewogen. Zonder brug kost de beweging punten, die je betaalt met verzamelde tegels of bewegingskaarten. Aan het einde van je beurt krijg je een of meer kaarten. Aan het einde van het spel krijg je 1 punt voor elke kaart en 1 of meer punten voor de verzamelde tegels.
 • Vlotte Geesten: een snel reactiespelletje voor de hele familie. Pak zo snel mogelijk het juiste voorwerp van tafel. De manier waarop dit wordt bepaald, verschilt per kaart. De stevige houten figuren garanderen duurzaamheid en zorgen voor extra sfeer.

Expertspellen

 • Dominion Welvaart: een grote uitbreiding van het uitstekende deck building spel  Dominion. De 25 nieuwe koninkrijkkaarten van deze set zijn vooral gericht op het verdienen en besparen van geld.
 • Rozenoorlog: volgens de uitgever is dit een fascinerend meerderhedenspel over de Rozenoorlog tussen de huizen Lancaster en York. De spelers moeten in het begin samenwerken, maar uiteindelijk kan er maar één winnen. Aan het begin van het spel hebben de spelers nog niets. Elke ronde worden er een aantal kaarten getrokken, die bezittingen als edellieden, schepen, ambten en steden representeren. De spelers kiezen om beurten een kaart. Op deze manier krijgen ze steeds meer bezittingen. Deze kunnen ze van elkaar veroveren, maar natuurlijk ook beschermen tegen aanvallen van anderen. Dat gebeurt met behulp van een groot planningsbord, waarop iedere speler in het geheim zijn acties voorbereid. Zo kunnen ze eenheden verplaatsen, aanvallen of omkopen. Vervolgens worden alle zichtschermen opgetild en de geplande acties uitgevoerd. Voor bijna al deze acties is veel geld nodig. Dat krijgen de spelers op basis van hun bezittingen. Aan het einde van elke ronde krijgen de spelers punten op basis van hun invloed in de verschillende gebieden en eventuele speciale onderscheidingen. De twee bondgenoten die aan het einde van een ronde voor liggen, krijgen zelfs bonuspunten. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint het spel.
 • Een nog nader te bepalen derde expertspel (......Merkator?).

Kinderspellen

 • Halli Galli Zomereditie: een speciale zomereditie van het bekende spel met de bel! Deze strandvriendelijke versie van dit lollige reactiespel zit in een handig draagtasje en bevat een watervaste bel en watervaste kaarten.
 • Tarantula Tango (Drie Magiërs Spellen): een snel reactie- en geheugenspel voor kinderen en hun familie. Onthoud welke geluiden je juist wel en welke je niet moet maken. Kun jij je hoofd erbij houden of begint het je al te duizelen?
 • Spokentrap het Kaartspel (Drie Magiërs Spellen): een turbulent geheugenspel voor kinderen en hun familie. Spoken in verschillende kleuren veranderen steeds van plek. Wie kan het beste onthouden waar welke kleur ligt?
 • Klecksolino (Selecta Spellen): een geheugenspel met kleuren voor kleine kinderen. Iedere speler heeft een palet met gaten. In elk gat hoort een fiche van een bepaalde kleur. Als je het juiste fiche omdraait, mag je 'm aan jouw palet toevoegen. Wie onthoudt waar welke kleur ligt en heeft als eerste zijn palet vol?


Nieuws > Archief >
999 Games 2011


Top