Update: 06-04-08

Nieuws > Releases > Amigo > Archief I

Amigo

Website


Alchemist  Auteur: Rossi

release: jan 2007

Een bordspel voor 2-5 spelers, die deelnemen aan een wedstrijd voor alchemisten. Iedere speler begint met 5 zegels en 12 ingrediënten achter zijn zichtscherm. Het is de bedoeling om de meeste punten te verdienen. De actieve speler heeft de keuze uit drie acties: een nieuw recept bedenken, een bestaand recept van een medespeler kopiëren of passen. Voor een nieuw recept kies je 1-5 ingrediënten uit jouw voorraad en leg je deze met een van jouw zegels op een ketel. Als beloning ontvang je de afgebeelde punten en ingrediënten. Als je een recept van een medespeler kopieert, betaal je de vereiste ingrediënten en ontvang je de afgebeelde buit. Als je past, kies je 1 ingrediënt uit de voorraad of trek je 2 ingrediënten uit de zak. Als drie ingrediënten volledig uit de voorraad zijn verdwenen, eindigt het spel en wint degene met de meeste punten.

Venedig  Auteur: Wrede

release: jan 2007

In dit bordspel voor 2-5 spelers leveren de spelers als bouwmeesters een bijdrage aan de opbouw van Venetië. Iedere speler begint met drie bouwkaarten op de hand; de overige kaarten vormen een trekstapel. Moerastegels worden geschud en op de vrije bouwplaatsen op het bord gelegd. Naast het bord liggen schattegels. De actieve speler mag een of meer kaarten uitspelen en het bijpassende gebouw op een leeg bouwveld (zonder gebouw of moerastegel) plaatsen. Voor de verschillende gebouwen (huis, paleis, kerk, brug of plein) zijn verschillende kaartcombinaties nodig. Je mag alleen of samen met medespelers bouwen. Bouwen levert winstpunten op, die je met jouw gondel registreert. Als jouw gondel naast de zojuist bebouwde wijk staat, krijg je als bonus een schattegel. Na het bouwen mag je twee bouwvelden droogleggen, door moerastegels te verwijderen. Verzamelde moeras- en schattegels kun je gebruiken om jouw gondel voorwaarts te bewegen. Na het droogleggen trek je nieuwe kaarten. Het spel is voorbij zodra een gebouwsoort is verbruikt. Dan wint degene met de voorste gondel.

Bohnanza Jubileum Ed.  Auteur: Rosenberg

release: jan 2007

Een speciale uitgave van het kaartspel Bohnanza, in het kader van de tiende verjaardag van dit spel. Deze editie is verpakt in een metalen doosje; het regelboekje bevat een stripverhaaltje met regeluitleg.

Bungee  Auteur: Shafir

release: jan 2007

Een kaartspel voor 2-5 spelers. Iedere speler begint met vijf handkaarten . De waarde van de kaarten bedraagt 1-10. De actieve speler legt een of meer kaarten open op de aflegstapel en trekt een kaart van de dichte stapel. Of hij neemt eerst de bovenste kaart van de aflegstapel en legt daarna een of meer kaarten open op de aflegstapel. Het is de bedoeling om de som van de handkaarten tot vijf of minder punten terug te brengen om als eerste een "Bungee" te halen. Alle medespelers krijgen dan strafpunten. Het is de bedoeling om na zes potjes de minste strafpunten te bezitten.

Café International Junior Auteurs: Hoffman & Siegers

release: jan 2007

Een kinderversie van het bekroonde bordspel Café International. De spelers verdienen punten door de gasten van een café aan de juiste tafels te plaatsen.

Ladybohn  Auteur: Rosenberg

release: jan 2007

De Amigo-uitvoering van deze vrouwvriendelijke Bohnanza uitbreiding.

Piraten  Auteur: xxx

release: jan 2007

Piraten: Die Suche nach dem Gold von Davy Jones is een bordspel voor 2-4 spelers. Het spelsysteem is gebaseerd op het verzamelspel van WizKids.

Zatre das Kartenspiel  Auteur: Schüling

release: jan 2007

Dit kaartspel voor 2-4 spelers is gebaseerd op het bordspel Zatre.

Il Principe Auteur: Ornella 

release: okt 2006

Een bordspel voor 2-5 spelers. Het speelbord toont een paar Italiaanse provincies met steden, een scorespoor en bewaarplaatsen voor de rollenkaarten. Aangezien je laatstgenoemde kaarten ook prima naast het bord kan bewaren, zijn speelbord en doos eigenlijk een maatje groter dan nodig. Het speelmateriaal bestaat verder uit een lading munten, een grote stapel gebouwkaarten in vijf kleuren, een set stadskaarten, vijf setjes schildfiches en vijf overzichtskaartjes. Aan het begin van een ronde ontvangt iedereen vijf geldstukken en vier gebouwkaarten. De gebouwkaarten voeg je aan je hand toe, waarna iedere speler twee gedekte kaarten moet inleveren. Deze kaartjes worden gesorteerd en in setjes per kleur geveild. Zodra je een setje bemachtigt, mag je een stadskaartje kopen. Dan betaal je de afgebeelde kostprijs en leg je de afgebeelde combinatie van gebouwkaarten open voor je op tafel. Vervolgens ontvang je een aantal winstpunten en mag je 1 of 2 schildfiches in een of meer regio's naast de desbetreffende stad op het bord plaatsen. Na de veilingfase volgt een bouwfase, waarin iedere speler nogmaals een stadskaartje mag kopen of een of meer gebouwkaarten van dezelfde kleur voor zich mag neerleggen. In de volgende fase worden de rollenkaarten verdeeld. Per kleur zijn er twee van deze kaarten. De grote rollenkaart gaat naar de speler met de meeste openliggende kaarten van deze kleur, die de helft van deze kaartjes moet omdraaien. De kleine rollenkaart gaat naar de tweede plek. Een rollenkaart levert je direct een leuke bonus op (1 winstpunt, 2 geldstukken, 1 extra schildfiche plaatsen enz.). Verder ontvang je in de volgende bouwfase per rollenkaart 1 of 2 winstpunten als een medespeler een stad met gebouwkaarten in de juiste kleur(en) bouwt. Bij de eindtelling leveren de rollenkaarten ook nog eens punten op. Je krijgt dan ook voor allerlei andere zaken punten, waarbij met name de meerderheid aan schildfiches per regio flink kan aantikken.

Walhalla  Auteur: Zucchini

release: okt 2006

Een bordspel voor 3-4 spelers. In Walhalla ga je als Viking met je stam op rooftocht in drakenboten. Je kunt het ontdekte land gewoonweg veroveren en plunderen, of je kunt tegen je medespelers knokken en ze op die manier uit hun net veroverde gebied knikkeren. Het speelbord bestaat uit Walhalla, de hemel der gevallen Vikingen, en drie landtongen. Iedere speler bestuurt in zijn beurt een boot waarin hijzelf en eventueel een medespeler is ingescheept. Hij meert zijn boot aan een van de zijden van een landtong aan, waarna krijgers één voor één aan land springen. Als ze hierbij in oog staan met krijgers van een tegenspeler, ontbrand er een "heftige" strijd, waarvan de verdediger mag bepalen wie er wint. De winnaar behoudt of verovert het gebied en de verliezer mag na de heroïsche strijd naar Walhalla. Een winnende verdediger moet echter een krijger uit Walhalla weghalen. Dit wil je niet, want aan het einde van een ronde krijgt de speler met de meeste krijgers in Walhalla de meeste krijgers terug uit voorraad om later weer in te zetten en scoort bovendien de meeste punten voor deze Vikinghemel.
Nadat alle boten zijn aangemeerd, worden de drie landtongen gewaardeerd. De twee spelers met de grootste invloed op een landtong krijgen punten. De overige spelers vissen achter het net. Alle acties (punten verdienen, krijgers uit het Walhalla halen en de gevechten) kun je beïnvloeden met actiekaartjes. Dus niets staat van te voren echt vast. Al met al een leuk luchtig spel met een geinig thema. (Tekst: Rob & Det)

Relikt Auteur: Dorn 

release: okt 2006

Een kaartspel voor 3-5 spelers. Relikt is een vernuftig kaartspelletje waarin je edelstenen wilt bemachtigen. Degene met de meeste punten aan edelstenen wint het spel. Het spel bestaat uit schatkaarten met edelstenen, avonturenkaarten, actiekaarten en vijf tentkaarten. Iedere speler kiest een eigen kleur tentkaart, dit is zijn speelkleur. In het midden van de tafel liggen vier open schatkaarten met daarop blauwe of rode edelstenen. Elke beurt leg je een avonturenkaart naast één van de schatkaarten. Dit is een kaart in de kleur van een van de spelers met een getal erop. Je kunt daarnaast ook nog een actiekaart spelen. Hierdoor probeer je vooral de schatkaarten met blauwe edelstenen te bemachtigen. Zodra er net zoveel kaarten bij een schatkaart liggen als het aantal stenen dat erop staat afgebeeld, wordt deze kaart gewaardeerd en vervangen door een nieuwe. De speler met de meeste invloed van avonturenkaarten op een schatkaart wint deze. Elke blauwe edelsteen levert de spelers een punt op. Elke rode edelsteen juist een strafpunt. Heb je echter twee rode schatkaarten met een gelijk aantal stenen, dan zijn deze twee samen pluspunten waard. Door het uitspelen van actiekaarten kunnen de spelers meer invloed uitoefenen op de edelstenen om zo het tij keren ten gunste van zichzelf. De leukste is toch wel dat je vlak voor een waardering van tentkleur verwisselt. Hierdoor kan je net een mooie kaart voor een ander zijn neus weg kapen. Een lekker klierspelletje dus. (Tekst: Rob & Det)

Project Skyline  Auteur: Jung Je Ho

release: okt 2006

Een nieuwe stad wordt gebouwd. Eerst wordt de architect actief, daarna worden met behulp van speelstukken huizen gebouwd. De spelers proberen naburige percelen te bemachtigen, bij voorkeur langs de straten. Grote en waardevolle percelen leveren een forse huurprijs op, die men bij de medespelers kan innen. Pas overigens op voor de snode plannen van die medespelers, want gebouwen zijn niet veilig voor vijandelijke overnames. Voer voor liefhebbers van Monopoly en dergelijke.

Megastar  Auteur: Friese 

release: aug 2006

Een kaartspel voor 2-5 spelers. Het speelveld bestaat uit een rij met 7 hitparadekaarten in 7 kleuren. Rechts naast deze hitparade worden 11 willekeurige muzikantkaarten als markt neergelegd. Iedere speler neemt verder 5 muzikantkaarten op de hand. Een van deze kaarten leg je gedekt op tafel. De actieve speler draait zijn gedekte kaart om en legt deze links naast de hitparade in de kaartpool, naast de hitparadekaart van dezelfde kleur. Vervolgens neemt hij een kaart uit de markt in zijn hand. Dan neemt hij de bovenste muzikantkaart van de stapel in zijn hand en legt hij weer een gedekte kaart op tafel. Als een speler de derde muzikant van een kleur in de pool legt, of als de markt is uitgeput, wordt een nieuwe hitparade samengesteld. Voor elke muzikantkaart in de pool stijgt de corresponderende hitparadekaart één positie. De aanpassing van de hitparade begint met de eerste hitparadekaart (die uiteraard niet kan stijgen) en eindigt met de zevende kaart. Na de telling verhuizen de muzikantkaarten van de pool naar de markt. Als de gedekte stapel is uitgeput, volgt een puntentelling. De laatste stand in de hitparade bepaalt de waarde van de handkaarten (0-5 punten).

Der Elefant im Porzellanladen Auteur: Schacht 

release: aug 2006

Een kaartspel voor 3-5 spelers. De spelers verzamelen porseleinkaarten, maar worden af en toe ook opgezadeld met een lompe olifant. De actieve speler heeft de keuze uit drie acties: een porseleinkaart kopen, een olifant nemen of - één keer tijdens het gehele spel - passen. Een porseleinkaart betaal je met een geldkaart. Je legt deze porseleinkaart open voor je op tafel. Als je een olifant neemt, ontvang je een geldkaart. De olifant heeft een negatief effect op jouw porseleinverzameling. Afhankelijk van de olifant raak je dan één of meer c.q. alle porseleinkaarten van een kleur kwijt. Tenzij je uiteraard een olifant kunt kiezen die jouw collectie niet raakt. Nadat 10 openliggende porseleinkaarten zijn gekocht, vindt een puntentelling plaats. Je hebt de keuze uit vier verschillende tellingen. Afhankelijk van de gekozen telling krijg je punten voor “de laagste kaart per kleur”, “de hoogste kaart per kleur”, “alle kaarten van één kleur” of “alle kaarten”. Je kunt elke tellingsoort maar één keer kiezen. De spelers noteren hun punten op een scoreblad. Na vier rondes wint degene met de meeste punten. Dit is een geslaagd verzamelspelletje. Je bent niet alleen voor jezelf bezig, je kunt ook nog een beetje klieren. Door het tijdig weghalen van de juiste olifant, kun je een medespeler soms dwingen om een zeer schadelijk exemplaar te nemen. Als je van Coloretto hebt genoten, moet je dit spelletje ook maar eens proberen.

Null & Nichtig Auteur: Stockhausen 

release: aug 2006

Een kaartspel voor 3-5 spelers. Het spel bevat 65 kaarten (waarde 0–11) in vijf kleuren, waarbij de “0” telkens tweemaal voorkomt. Iedere speler begint met 13 kaarten. Drie van deze kaarten leg je open op een aflegstapel per kleur. De spelers spelen een open kaart. Degene die de hoogste waarde speelt, wint de slag. Bij een gelijke waarde wint degene die als eerste deze waarde heeft gespeeld. De winnaar van de slag legt de kaarten open op verschillende aflegstapels per kleur, in de volgorde waarin de kaarten zijn gespeeld (beginnend met zijn eigen kaart). Een nieuwe kaart van een eerder afgelegde kleur wordt bovenop deze stapel gelegd. Na 10 slagen worden de waardes van de bovenste kaarten van deze stapels als winstpunten genoteerd. Na het vereiste aantal potjes wint de speler met de meeste punten.

Sitting Ducks Auteur: Meyers 

release: aug 2006

Een kaartspel voor 3-6 spelers. Iedere speler beschikt over een set eendenkaarten, die vanaf een gedekte stapel over zes speelvelden bewegen. Tussen de bedrijven door worden de eendjes met behulp van actiekaarten afgeknald. Het is de bedoeling om als laatste een of meer overlevende eenden te bezitten. Iedere speler begint met drie actiekaarten. De actieve speler speelt een kaart en trekt een nieuwe. Met de ene actiekaart activeer je een geweer, dat op een van de zes speelvelden is gericht. Met een andere actiekaart knal je de daar aanwezige eend af. Er zijn verder kaarten die speciale schietkunsten mogelijk maken, eenden verplaatsen of eenden dekking laten zoeken. Eerste indruk: een zeer simpel geluksspelletje met een nogal apart thema.

Wizard Auteur: -- 

release: jan 2006

Deze luxe editie van dit kaartspel voor 3-6 spelers wordt uitgebracht in verband met de tiende verjaardag van de Amigo editie. Deze set is verpakt in een blikken doosje. Het spel is afgeleid van Boerenbridge, een troef- en biedspelletje uit de public domain sector. Het spelmateriaal bestaat uit vier sets kaarten in verschillende kleuren, welke zijn genummerd van 1 tot en met 13. Het spel heeft verder twee soorten jokers, vier tovenaars en vier narren. De tovenaar is de hoogste (troef)kaart, de nar is de laagste kaart. Bij Wizard bied je vooraf op het aantal slagen dat je denkt te behalen. Als je het geboden aantal slagen haalt krijg je pluspunten (20 plus 10 voor elke slag), als je er naast zit minpunten (-10 voor elke slag te veel of te weinig). Het aantal slagen cumuleert per ronde: in de eerste ronde krijgt iedereen één kaart en zit er maar één slag in het spel; in de tweede ronde krijg je twee kaarten en ga je voor twee slagen  enzovoort.

Diabolo Auteur: Schacht 

release: jan 2006

Een kaartspel voor 3-5 spelers. Op tafel liggen vijf aflegkaarten in verschillende kleuren. Iedere speler krijgt een verdubbelkaart en zes cijferkaarten in zijn hand. De overige kaarten vormen een trekstapel. De actieve speler trekt een cijferkaart van de stapel en legt een van zijn handkaarten naast de aflegkaart in de juiste kleur. De aan de rechterkant afgelegde kaarten tellen later als engelenpunten, de aan de linkerkant afgelegde kaarten als duivelspunten. Bij elke aflegkaart passen vijf cijferkaarten, maximaal drie per kant. Als er vijf kaarten liggen, wordt deze aflegkaart omgedraaid. Zodra twee aflegkaarten zijn voltooid, eindigt het spel. Dan wordt per aflegkaart bepaald of daar de meeste engelen of duivelspunten zijn gespeeld. Als de engelen overheersen, dan krijgt de speler met de hoogste waarde in dezelfde kleur in zijn hand pluspunten. Als de duivelspunten overheersen, krijgt deze speler minpunten. Als je een verdubbelaar hebt ingezet, krijg je dubbele punten. 

Bohnkick Auteur: Rosenberg 

release: voorjaar 2006

Een kaartspel voor twee spelers. Het WK is in aantocht, dus is het de hoogste tijd om de FC Bohnanza de groene mat op te sturen. De ene speler speelt met de blauwe aanvallerkaarten, de andere met de gele. De rode verdedigerkaarten worden als aparte stapel op tafel gelegd. Iedere speler begint met zeven aanvallerkaarten en vier verdedigerkaarten. Met de aanvallers kun je dribbelen, passen of op doel schieten. Met de verdedigers kun je de bal afpakken, een overtreding begaan of een schot op doel stoppen. De spelers zijn om en om aan de beurt. De actieve speler is in balbezit en speelt een aanvaller. Daarna trekt hij een aanvaller van zijn stapel. De andere speler kan verdedigers uitspelen en trekken. Bij een doelpoging moet je aangeven op welk deel van het doel je schiet. Als de andere speler een passende verdediger uitspeelt, weet hij een doelpunt te voorkomen. Als beide kaartstapels zijn verbruikt, is het spel voorbij. Uiteraard wint degene die de meeste doelpunten heeft gemaakt.

Um Krone und Kragen Auteur: Lehmann 

release: jan 2006

Een dobbelspel voor 2-5 spelers. De actieve speler mag meerdere keren dobbelen, maar moet elke keer minstens één steen apart leggen. Met het resultaat probeer je een karakterkaart te bemachtigen. Een karakter staat je toe om je worpen te manipuleren of extra stenen te gooien. Hierdoor wordt het steeds eenvoudiger om bij het dobbelen betere resultaten te behalen. Als je zeven gelijke stenen gooit, kun je de koning en de koningin bemachtigen. Dan volgt nog een laatste ronde, waarin de medespelers jouw worp mogen overtreffen? Lukt iemand dit, dan verlies je de koning aan deze speler. Gelukkig mag jouw koningin dan nog één keer proberen om haar gemaal terug te winnen. De uiteindelijke bezitter van de koning wint het spel. 

Cincinnati Auteur: Staupe 

release: voorjaar 2006

Een dobbelspel voor 3-6 spelers. Elke speelronde worden drie gedekte bonuskaarten op elk van de drie speelvelden gelegd. Daarna dobbelt iedere speler zijn vijf dobbelstenen en houdt deze verborgen onder zijn beker. Dan kiest iedere speler op welk speelveld hij speelt. Dan krijgt iedereen nog twee kansen om de daar gevraagde combinatie (straat, trio of max. 11 ogen) te dobbelen. Na de derde poging kun je een chip inleveren voor een extra worp. Als je de vereiste combinatie gooit, krijg je de daar aanwezige bonuskaarten, die chips, geld of duelkaarten opleveren. Met de laatstgenoemde kaarten kun je proberen om geld van een medespeler te winnen. Het is de bedoeling om na 12 ronden het meeste geld te bezitten.

Schnelldenker Auteur: Meyers 

release: voorjaar 2006

Een quiz- en reactiespel voor 3-6 spelers. De speelkaarten tonen een vraag en een getal. Een eerste kaart wordt als startkaart neergelegd. De spelleider leest vervolgens de vraag van een volgende kaart voor. De spelers moeten vervolgens hun biedkaart zo snel mogelijk op de juiste plaats in de getallenreeks leggen. Degene die dit als eerste doet, krijgt een puntenkaart. Daarna wordt de kaart op de juiste plek in de reeks gelegd. Naarmate de getallenreeks langer wordt, zijn er meer punten te verdienen. Na vier vragen, wisselt de spelleider.

Taki Auteur: Shafir 

release: jan 2006

Een kaartspel voor 2-10 spelers. De speelkaarten hebben kleuren en symbolen. De kaarten worden op een centrale stapel afgelegd. Een gespeelde kaart moet hetzelfde symbool of dezelfde kleur als de bovenste kaart van de stapel hebben. De actiekaarten „SuperTaki“, „Farbenwechsel“ en „Crazy Card“ mag je altijd afleggen. Met de actiekaarten verander je de speelrichting, laat je iemand kaarten trekken of een beurt overslaan. Als je één kaart bezit, moet je "Taki" roepen. Vergeet je dit, moet je vier kaarten trekken. Degene die als eerste zijn kaarten kwijt is, wint het rondje. De andere spelers krijgen strafpunten. Je speelt door tot iemand 100 strafpunten bezit.

Kinderspellen Auteur: diversen 

release: voorjaar 2006

De kinderspellen A bis Z, Zahlenraten, Affentheater, Mampf, Zoo ver-rückt, Lauras Stern Kartenspiele zum Ausmalen en Jetzt kommt Jasper.

Drachenreiter Auteurs: Wrede & De Poel 

release: okt 2005

Een racespel voor 2-6 spelers. Het circuit bestaat uit tweezijdige losse tegels, waardoor je elk spel op een nieuw circuit kunt spelen. De spelers racen met draken door een diepe kloof. De spelers kiezen elke ronde hun bewegingssnelheid op een draaischijfje en moeten vervolgens de bijpassende vliegroute volgen, ook al staan andere draken of de wand van de kloof in de weg. De positie in de race bepaalt de volgorde waarin de draken bewegen. Voor de uitvoering van de beweging gebruik je meetlatjes in verschillende formaten. Als je tegen de muur van de kloof of een andere draak botst, moet je energiechips inleveren en start je de volgende beurt met een lage snelheid. Je verliest ook energie als je over een magische val vliegt. Als je geen energiechips kunt inleveren, is jouw draak een tijdlang de kluts kwijt, hetgeen niet bevorderlijk is voor zijn vliegkunst. Tijdens de vlucht kun je op bepaalde velden toverkaarten en energiechips verdienen. Met de toverkaarten kun je bijv. andere draken dwarszitten of jouw eigen draak beschermen. Het spel is voorbij als minstens een draak de finish bereikt.

Quo Vadis? Auteur: Knizia 

release: okt 2005

Dit bordspel voor 3-5 spelers is een heruitgave van de gelijknamige titel uit 1992. Iedere speler beschikt over acht speelfiguren, die over het bord bewegen en daarmee winstpunten verzamelen. Om van het ene naar het andere “gremium” te mogen bewegen, is een meerderheid van stemmen nodig. Je zult dus regelmatig met de medespelers moeten onderhandelen.

Fettnapf Auteur: Staupe 

release: okt 2005

Een kaartspel voor 2-5 spelers. Iedere speler krijgt 3 cijferkaarten (0-9) en een eilandkaart (21-30). Om de beurt legt iedere speler een kaart af en trekt een nieuwe. De afgelegde waardes worden bij elkaar opgeteld (tot 30) of afgetrokken (tot 10) en luid en duidelijk genoemd. Als een speler de limiet van 10 of 30 overschrijdt, krijgt zijn rechterbuurman een eilandkaart. Als je een getal noemt dat op een eilandkaart van een medespeler staat, krijg je een "Fettnapfkaart". Het spel eindigt zodra een speler drie Fettnapfkaarten bezit. Dan wint degene met de minste Fettnapfkaarten.

Wir sind schwanger Auteur: Rosenberg 

release: okt 2005

Een partyspel voor 3-7 spelers. De actieve speler maakt een combinatie van een voornaam en een achternaam. De medespelers moeten met vijf van hun 20 waarderingskaarten aangeven hoe goed de namen bij elkaar passen. Bepaalde combinaties van waarderingskaarten leveren winstpunten op.

6 Nimmt! Plus Auteur: Kramer 

release: okt 2005

Deze kleine uitbreiding voor 6 Nimmt! is niet te koop, maar gratis verkrijgbaar tegen inlevering van de coupon uit de luxe jubileumeditie, die in het voorjaar van 2005 is uitgebracht.

Oltremare Auteur: Ornella 

release: okt 2005

Een nieuwe (en luxere) editie van dit gezelschapsspel voor 2-5 spelers. Het bord toont een kaart van de Middellandse Zee met steden en vaarroutes. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld te verdienen, met name door het verzamelen van sets gelijksoortige goederenkaarten. Een speelronde bestaat uit een aantal fasen. In de eerste fase moet je kaarten inleveren, als je meer kaarten bezit dan het voor deze ronde toegestane aantal. De limiet wordt bepaald door de bovenste kaart van jouw eigen ladingstapel. In de tweede fase mag je kaarten ruilen en/of kopen (van de goederenstapel of van jouw piratenstapel). Als andere spelers met jou handelen, verdienen zij een prestigepunt. In de derde fase moet je een aantal kaarten uitspelen (wederom bepaald door de bovenste kaart van jouw ladingstapel). De op deze kaarten afgebeelde pictogrammen bepalen welke acties je moet uitvoeren: winstpunten ontvangen, goederenkaarten trekken, kaarten van de goederenstapel gedekt afleggen op jouw piratenstapel of jouw schip verplaatsen. Met de laatste actie kun je een nieuw havenfiche ontvangen, die een leuke bonus oplevert. In de vierde fase leg je de zojuist uitgespeelde kaarten open op jouw ladingstapel. De volgorde is belangrijk, omdat setjes gelijksoortige kaarten veel punten opleveren en de bovenste kaart van jouw lading de handlimiet en actieruimte voor jouw volgende beurt bepaalt. Als de goederenstapel is verbruikt, bepaalt iedere speler hoeveel punten zijn lading goederen kaarten oplevert. Je krijgt verder bonuspunten voor de meeste havenfiches en de meeste prestigepunten, jouw piratenstapel levert minpunten op.

8 ½ Auteur: Shafir

release: jan 2005

Een kaartspel voor 2-5 spelers. 72 kaarten worden over de spelers verdeeld. Er zijn genummerde kaarten en enkele speciale kaarten. Iedere speler heeft drie handkaarten, drie open kaarten, drie gedekte kaarten en een gedekte stapel. Aan het begin speel je alleen met jouw handkaarten en jouw stapel. De actieve speler speelt een kaart, die minstens zoveel waard is als de bovenste kaart van de aflegstapel, en trekt een nieuwe kaart. Als je geen kaart kunt spelen, moet je de volledige aflegstapel nemen. Je moet de aflegstapel ook nemen als je een breuk hebt gespeeld (bijv. 3½) en de volgende speler speelt het daaropvolgende getal (bijv. 4). Als je jouw handkaarten en jouw stapel hebt verbruikt, speel je verder met de drie open kaarten en daarna de drie gedekte kaarten. Degene die als eerste zijn kaarten kwijt is, wint het spel.

Sag's mit Symbolen Auteur: Weber

release: jan 2005

Een bordspel voor 3-6 spelers. Acht woordkaarten worden op de desbetreffende velden van het speelbord gelegd. Een van de spelers moet raden. De andere spelers trekken een nummerkaart, die aangeeft welk woord geraden moet worden. Om de beurt geven de andere spelers aanwijzingen, door fiches op het bord te plaatsen. Vervolgens mag de actieve speler een woordkaart verwijderen of proberen het juiste woord te raden. Als je het juiste woord raadt, krijg je winstpunten. Als je fout raadt of per abuis de juiste woordkaart verwijdert, levert dit jouw medespelers punten op.

6 Nimmt! Gold Auteur: Kramer 

release: jan 2005

Een speciale jubileumeditie van dit populaire kaartspel (bij 999 Games bekend onder de naam Take 5!). Het spel is verpakt in een luxe metalen doosje en bevat kaarten met een goudkleurige achterkant. Het regelboekje van deze editie is aangevuld met acht varianten, waaronder een toernooispel.

Halli Galli Extreme  

release: jan 2005

Een nieuwe versie van het "spel met de bel". Speelkaarten met vruchten en dieren worden geschud en onder de spelers verdeeld. De hotelbel wordt midden op tafel geplaatst. Iedere speler heeft zijn eigen gedekte stapel kaarten. Als je aan de beurt bent, trek je een eigen kaart en leg je die open op jouw eigen aflegstapel. Zodra er een geldige combinatie van vruchten en/of dieren open op tafel ligt, is het zaak zo snel mogelijk op de bel te rammen. Lukt je dit als eerste, krijg je alle openliggende kaarten. Het is de bedoeling om de meeste kaarten te verzamelen.

Kinderspellen  

release: jan 2005

Augen auf! van Michael Schacht (een partyspel waarbij voorwerpen in de kamer worden betrokken), Meine kleine Farm van Ralf Menzel (een geheugenspel), Papa Bär van Reinhard Staupe (een reactiespel), Rätselturm van Heinz Meister (een woordspel), Snorta van Chris Childs en Tony Richardson (een reactiespel), Wenzel Wuselwurm van Gilbert Levi (een legspel) en Zur Kasse bitte! van Jürgen Heel (een geheugenspel).

Tanz der Hornochsen Auteur: Kramer 

release: sept 2004

Dit bordspel voor 2-8 spelers is gebaseerd op het kaartspel 6 Nimmt!. De spelers proberen hun koeienfiches op zo'n manier op de weidevelden op het spelbord af te leggen, dat ze niet op een strafpuntenveld eindigen. Iedere speler bewaart zes getalfiches met een waarde variërend van 1-99 achter een zichtscherm. Het spelbord bevat 12 rijen met een verschillende lengte, die uit losse weidevelden bestaan. Aan het einde van elke rij ligt een strafpuntenveld met een getal. Op de vier startvelden wordt één fiche gelegd. Dit zijn de actieve rijen. In de loop van het spel worden de getalfiches op de weidevelden afgelegd, op de van 6 Nimmt! bekende wijze. Een fiche met een te laag getal wordt in de rij met het hoogste fiche gelegd. Als je een fiche op een strafpuntenveld moet afleggen, moet je de afgebeelde strafpunten op het scorespoor vastleggen. Dit laatste fiche wordt vervolgens het startfiche van de volgende vrije rij. Als jouw fiches zijn verbruikt, ontvang je zes nieuwe. Onder bepaalde voorwaarden is het ook mogelijk om extra fiches te bemachtigen, maar dit kost je meestal punten. Sommige rijen bevatten symbolen, die de spelregels wijzigen als zo'n rij actief is. Een actieve “Happy Kuh” rij zorgt er bijvoorbeeld voor dat je pluspunten ontvangt. Een andere rij dwingt de spelers om twee fiches tegelijk in te zetten. Het spel is afgelopen als iemand 60 strafpunten heeft verzameld. Uiteraard is dit rund de verliezer van het spel. Tanz der Hornochsen is een geslaagde bewerking van het spelsysteem van 6 Nimmt!. Aan dit luchtige bordspel kunnen 2-8 spelers een hoop lol beleven.

Pompeji Auteur: Wrede 

release: sept 2004

Der Untergang von Pompeji is een bordspel voor 2-4 spelers. Het spel bestaat uit twee fasen. In de eerste fase plaatsen de spelers met behulp van speelkaarten zoveel mogelijk eigen speelstukken in de stad. Wie bijv. een kaart met het cijfer 3 uitspeelt, plaatst een speelstuk in een gebouw met het huisnummer 3. Als een huis reeds is gevuld, kun je de bijpassende kaart als een joker gebruiken. Onder de kaarten bevindt zich de kaart “A.D. 79“. Als deze kaart voor de eerste keer wordt getrokken, mag je onder bepaalde voorwaarden extra speelfiguren inzetten. Dan worden ook de zogenaamde omenkaarten actief. Met zo’n kaart kun je een speelfiguur van een medespeler uit het spel verwijderen. Als “A.D. 79“ kaart voor de tweede maal wordt getrokken, barst de Vesuvius uit en begint de eindfase. Dan worden meteen zes lavategels op het bord geplaatst. In elke volgende spelerbeurt wordt een nieuwe lavategel getrokken en geplaatst. Iedere speler probeert nu zoveel mogelijk eigen speelstukken via de stadspoorten uit de stad te krijgen, voordat Pompei volledig door lavategels is bedekt. Het bewegingstempo van een speelfiguur hangt af van de hoeveelheid figuren op het veld van vertrek. Degene die de meeste speelstukken heeft gered, wint het spel.

Die Weinhändler Auteurs: Pelek & Hely 

release: sept 2004

Die Weinhändler is een kaartspel voor 3-5 spelers. Aan het begin krijgt iedere speler vijf kaarten op de hand. Vier kaarten worden als openliggende voorraad klaargelegd, de rest vormt de gedekte stapel. Elke spelronde bestaat uit vier fasen. In de eerste fase brengen de spelers een bod uit. In de tweede fase ontvangen de spelers kaarten. In de derde fase leggen de spelers kaarten in hun wijnkelders en ontvangen daarvoor punten. In de vierde fase worden de openliggende kaarten aangevuld en wisselt de startspeler. De startspeler begint een biedronde. Als je aan de beurt bent, moet je kaarten bieden of passen. De waarde van een bod moet verschillen van elk ander bod dat deze ronde is gespeeld. Het bieden gaat door totdat alle spelers hebben gepast. Dan worden de kaarten geruild. De speler met het hoogste bod krijgt alle kaarten van de openliggende voorraad. De speler met het op één na hoogste bod krijgt alle kaarten van het hoogste bod enzovoort. De spelers nemen deze kaarten op de hand. Vervolgens leggen de spelers kaarten af in hun eigen wijnkelders. Elke wijnkaart levert winstpunten op, het aantal afgebeelde sterren bepaalt hoeveel. Je krijgt 1-4 bonuspunten als je een trio van dezelfde kleur vormt (in een rechte lijn of een driehoek). Lege flessen leveren geen punten op. De wijnkelder wordt in een piramidevorm opgebouwd. De onderste verdieping bestaat uit max. vijf kaarten, de volgende uit vier enzovoort. Het is niet vereist om een verdieping volledig te vullen, voordat je aan de volgende begint. Als een kaart in de kelder ligt, wordt hij niet meer verplaatst. Het is wel toegestaan om een lege fles later met een wijnfles te bedekken. Het einde wordt ingeluid door de uitputting van de gedekte kaartenstapel. Dit is op zich een simpel spel, dat zijn charme ontleent aan het biedsysteem. Je moet de biedingen van de medespelers goed in de gaten houden en op tijd jouw doel bijstellen.

Razzia! Auteur: Knizia 

release: sept 2004

Dit kaartspel voor 2-5 spelers is een heruitgave van Ra. Het thema draait nu om maffiafamilies, die in de loop van dit veilingspel de nodige buit verzamelen.

Geschenkt Auteur: Gimmler 

release: aug 2004

Een kaartspel voor 3-5 spelers. Het spelmateriaal bestaat uit 33 speelkaarten (waarde 3-35) en 55 chips. De stapel speelkaarten wordt geschud, waarna 9 kaarten ongezien worden verwijderd. Aan het begin ontvangt iedere speler 11 fiches en wordt één kaart open op tafel gelegd. De startspeler heeft de keuze: hij neemt de kaart en legt deze open voor zich op tafel of hij weigert de kaart en legt er een van zijn fiches bij. De volgende speler heeft dezelfde keuze. Als hij de kaart kiest, ontvangt hij tevens de bij deze kaart afgelegde fiches. De verzamelde open kaarten leveren aan het einde van het spel het afgebeelde aantal minpunten op, resterende chips zijn één pluspunt waard. Als jouw collectie kaarten een reeks opeenvolgende getallen bevat, krijg je alleen minpunten voor de laagste kaart in deze reeks!

Bohnaparte Auteurs: Rosenberg &  Girke

release: aug 2004

Een uitbreiding voor het kaartspel Bohnanza. Dit is een bewerkte versie van de originele gelimiteerde uitgave van Lookout Games. Deze versie bevat tevens de kaarten van de gelimiteerde uitbreiding Dschingis Bohn en kaarten voor een riddervariant. Met de kaarten uit Bohnaparte vormen de spelers een bonenrijk. Op dit speelveld trekken ze met hun bonenlegers (fiches) tegen elkaar ten strijde. Gevechten worden afgewikkeld met behulp van de bonenkaarten uit het basisspel. De bekende bonendaalders worden gebruikt om de veldtochten te financieren.

Saboteur Auteur: Moyersoen 

release: jan 2004

Een kaartspel voor 3-10 spelers. Dit is een legspel, waarbij de spelers met speelkaarten een mijnenstelsel met gangen aanleggen. De spelers krijgen in het geheim een rol toegewezen. De dwergen proberen via de gangen een route naar een kaart met een verborgen edelsteen aan te leggen. De saboteurs proberen dit te verhinderen. Afhankelijk van jouw rol verdien je winstpunten (goudklompjes) met succes of een mislukking. Het spel bevat ook nog actiekaartjes, waarmee je andere spelers kunt hinderen of informatie over de locatie van de edelsteen kunt verzamelen.

Die Knastbrüder Auteur: Heel 

release: jan 2004

Een vlot en eenvoudig blufspel voor 2-5 spelers. Aan iedere speler wordt in het geheim een bajesklant toegewezen, die je uit zijn cel moet bevrijden. De zes cellen worden ieder voorzien van 10 houten staafjes, de tralies. In jouw beurt gooi je een dobbelsteen en voer je de desbetreffende actie uit. Als je een politiepet gooit, is jouw beurt meteen voorbij. Als je 1-5 gooit, moet je 1 tralie verwijderen en 0-4 tralies naar andere cellen verplaatsen (het aantal hangt af van de worp). Het is uiteraard niet de bedoeling om jouw favoriet te snel bekend te maken, want dan zal stapel tralies op zijn cel snel groeien. Als alle tralies van de cel van jouw bajesklant zijn verdwenen, win je het spel.

Privacy Auteur: -- 

release: jan 2004

Een partyspel voor 5-12 spelers. Het draait om vragen en (geheime) antwoorden over soms pikante themas.

Div. kinderspellen Auteur: diversen 

release: jan 2004

In januari 2004 verschijnen de volgende kinderspellen: Der Bunte Hund, Entenballet, Geier Sturzflug, Maus pass auf!, Meister Scheibenkleister, Ohren auf! en Wo ist die Kokusnuss?.

Santiago Auteur: Pelek & Hely 

release: okt 2003

Een bordspel voor 3-5 spelers over de cultivering en bewatering van landbouwgrond. Elke ronde wordt een aantal plantages geveild. Daarbij brengt iedere speler één bod uit, dat niet gelijk mag zijn aan het bod van een ander. Iedere speler krijgt uiteindelijk één fiche, legt deze op het speelveld en plaatst daar één of twee bezitstenen. Deze stenen geven tevens de waarde van de plantage aan. De laagste bieder wordt kanaalbeheerder en bepaalt waar een kanaal wordt gegraven om het land te bewateren. De andere spelers mogen proberen hem om te kopen. De beheerder hoeft hier niet op in te gaan, maar als hij voor een andere locatie kiest, moet hij wel een hoge prijs betalen. Overigens beschikt iedere speler over één eigen kanaalstaafje, die men op een geschikt moment mag inzetten. Bewatering is belangrijk, want van droge plantages wordt elke beurt één bezitsteen verwijderd. Uiteindelijk zullen ze volledig verdorren en leveren ze geen punten meer op. Aan het einde worden de plantages per soort afgerekend. Hoe meer gelijksoortige plantages direct of indirect met elkaar verbonden zijn, des te meer punten zijn er te verdienen. De hoeveelheid winstpunten wordt namelijk bepaald door het aantal bezitstenen te vermenigvuldigen met het aantal gelijksoortige plantagefiches. Ook jouw overgebleven geld levert winstpunten op.

Yellowstone Park Auteur: Rosenberg 

release: okt 2003

Een aflegspel voor 3-5 spelers. Het spelmateriaal bestaat uit een bord met 7 x 7 velden en een scorespoor, speelkaarten in vier kleuren met de waarde 1-7 en een pion waarmee de punten worden bijgehouden. Je begint het spel met vijf minpunten en zes speelkaarten. In jouw beurt speel je één of twee kaarten. Als je twee kaarten speelt, mag je jouw hand aanvullen tot zes kaarten. De kaarten worden afgelegd op het spelbord. De waarde van de kaart bepaalt in welke rij je deze moet afleggen, de kleur van de kaart in welke kolom. Het is de bedoeling om kaarten te spelen die in een groep van 3 x 3 kaarten passen. Als je de achtste of negende kaart van zo’n groep aanlegt, krijg je drie pluspunten. Als jouw kaart niet in de groep past, moet je elders een nieuwe groep vormen en landen sommige kaarten op jouw minpuntenstapel. Als de kaartenstapel is verbruikt, volgt een puntentelling en krijg je één minpunt voor elke kaart in jouw minpuntenstapel. Het spel is afgelopen zodra iemand 35 minpunten heeft verzameld.

Die Wilden Fussballkerle Auteur: Löpmann & Wetter

release: okt 2003

Een kaartspel voor twee spelers, dat is gebaseerd op het gelijknamige boek en een speelfilm. De spelers bestrijden elkaar in een voetbalwedstrijd. Het is uiteraard de bedoeling om de meeste doelpunten te maken. Het spelbord bestaat uit een voetbalveld met verschillende zones. De speler met balbezit speelt een kaart voor de desbetreffende zone: aanval, middenveld of verdediging. De tegenstander speelt een kaart waarmee hij de speler aan de bal aanvalt. Met een actiekaart kan de waarde nog worden verhoogd, maar deze actiekaarten kunnen ook overtredingen en gele kaarten opleveren. De speler met de hoogste waarde krijgt het balbezit en speelt de bal naar de eerstvolgende zone van het speelveld, hetgeen uiteindelijk leidt tot een schot op doel. Het succes van de doelpoging hangt af van een getrokken actiekaart. Sommige spelers hebben bijzondere eigenschappen, waardoor de strijd om de bal soms tot verrassende uitkomsten leidt.

Die sieben Siegel Auteur: Dorra 

release: okt 2003

Dit kaartspel voor 3-5 spelers is een nieuwe variant op het spelprincipe van boerenbridge. Het spel bevat kaarten in vijf kleuren. Rood is altijd troef, de spelers moeten kleur bekennen en de hoogste kaart c.q. troef wint de slag. Aan het begin van een ronde bied je op het aantal te behalen slagen. Je moet daarbij echter ook aangeven uit welke kleuren deze slagen bestaan. Daartoe neem je voor elke slag een zegelfiche van de juiste kleur. Voor de rode troefkleur zijn er vijf zegels, voor de overige kleuren drie. Als op het moment dat jij moet bieden bijv. al drie groene slagen zijn geboden, neem je een groen zegelfiche van een medespeler. Deze speler krijgt een neutrale zegel, die hij als joker kan gebruiken en makkelijker kan lozen. In de loop van een ronde lever je de zegels namelijk weer in als je slagen in de juiste kleuren neemt. Er zijn ook nog zwarte zegels. Deze krijg je als je een slag neemt die niet in jouw bod past. Aan het einde van een ronde krijg je strafpunten voor elk zegelfiche dat je nog bezit. Witte jokers leveren vier minpunten op, zwarte zegels drie en de overige twee. In plaats van bieden op slagen kun je ook voor de saboteur kiezen. Dan start je de ronde met vier minpunten. Je raakt deze minpunten kwijt als jouw medespelers deze ronde met zwarte zegelfiches worden opgezadeld.

Intrige Auteur: Dorra  

release: okt 2003

Een kaartspel voor 3-5 spelers. De spelers zijn op jacht naar een baan als geleerde aan het hof van een edelman, want dit levert aanzien en inkomen op. Om hun doelen te bereiken, zetten de spelers hun principes aan de kant. In dit spel gebruik je afspraken, dreigementen, omkoping, geslijm en smeergeld om zoveel mogelijk geld te verdienen. Blijkbaar is het leven aan het hof niet zo edel als je op het eerste gezicht zou denken. Dit is een bewerking van het gelijknamige spel dat in 1994 door FX Schmid werd uitgegeven.

Einfach Tierisch Auteur: Knizia 

release: okt 2003

Een kaartspel voor 3-5 spelers. Als steenrijke eigenaren van een dierentuin zijn de spelers driftig op zoek naar nieuwe wilde beesten. Hoe excentrieker het dier, des te groter het aanzien van de speler. Maar een stalen ros of een papieren tijger is niet goedkoop. Je moet regelmatig een flinke stapel geld ophoesten. Als je het geld te snel uitgeeft, sta je aan het einde mogelijk met lege handen. Dit spel is een remake van High Society, dat in 1995 door Ravensburger werd uitgegeven.

Fluxx Auteur: Looney 

release: zomer 2003

Dit kaartspel voor 2-6 spelers is de Duitse editie van het populaire Amerikaanse origineel van Looney Labs. Het spel begint met zeer eenvoudige spelregels ("speel één kaart, trek één kaart"), maar deze worden door het uitspelen van bepaalde kaarten regelmatig aangepast. Andere kaarten bepalen wat je nodig hebt om te winnen, maar ook dit is aan verandering onderhevig. 

Bohn Hansa Auteur: Rosenberg 

release: voorjaar 2003

Dit bordspel voor 3-5 spelers speelt zich af in de bonenwereld van het populaire kaartspel Bohnanza. Op het spelbord vind je steden, die door wegen met elkaar zijn verbonden. In die steden verkopen de spelers de op hun opdrachtkaartjes vermelde bonen. Daarvoor heb je wel een handelsvoorraad nodig. Om te kunnen handelen moet je eerst de juiste bonensoorten zo mogelijk voordelig inkopen. De bonenprijzen in de verschillende steden zijn afhankelijk van de hoeveelheid bonen op de markt. Als er weinig bonen beschikbaar zijn, moet je een flinke prijs betalen. Het is ook mogelijk om met een medespeler te handelen, maar die moet dan wel bereid zijn om naar de desbetreffende stad te reizen. Aangezien het rondreizen op eigen initiatief meer kaartjes kost, en je dan vaker tol moet betalen, is dit vaak aantrekkelijk. Het is uiteindelijk de bedoeling om het meeste geld te verdienen.

Mitternachtsparty Auteur: Kramer 

release: voorjaar 2003

Een remake van een familiespel voor 2-8 spelers. Rond middernacht belaagt het spook Hugo de gasten van een kasteel. Met een beetje dobbelgeluk weet je op tijd te ontkomen. Je probeert zo snel mogelijk een veilige kamer te bereiken (en vervolgens de deur voor je net zo bange medespelers gesloten te houden). Als het spook je te pakken krijgt, ontvang je gruwelpunten. Om te winnen, moet je zo min mogelijk van deze punten verzamelen.

Die Dracheninsel Auteur: Schoeps

release: voorjaar 2003

Een familiespel voor 3-5 spelers. De spelers zijn op zoek naar de legendarische schat van drakeneiland. Daartoe moeten ze bergen, rivieren, vulkanen en dichte wouden trotseren. Je mag een landschap betreden als je de juiste kaart uitspeelt. Met andere kaarten mag je landschappen verwisselen of er zelfs overheen vliegen. Tijdens het spel word je gehinderd door rondlopende draken en vervelende actiekaartjes. Nadat je het schatveld hebt bereikt, moet je de schatten naar de boten aan de rand van het eiland verslepen. Daarvoor heb je de hulp van een medespeler nodig. Uiteindelijk wordt het tijd om de buit te verdelen. Lukt dit niet, vechten de spelers een duel met speelkaarten uit.

Kaartspellen voor kids  

release: voorjaar 2003

Amigo komt met een waslijst kinderspellen van Reinhard Staupe. Leonardo is een geheugenspel, waarbij de spelers kaarten volgens bepaalde regels moeten sorteren en combineren. Om het voor volwassenen lastig te maken, gebeurt dit blind en moet je vertrouwen op je geheugen. Rinks und Lechts is ook een geheugenspel. Zonder ze te zien, moeten de spelers speelkaarten met plaatjes van agenten op de voorgeschreven wijze verschuiven. Merlin is een reactiespel. De kleine tovenaar Merlin verandert constant van postuur, kleding en/of kleur. Van een stapel wordt een kaart met een afbeelding van Merlin omgedraaid. Vervolgens zoeken de spelers zo snel mogelijk een afbeelding van Merlin die op alle onderdelen afwijkt van de omgedraaide kaart. Dit klinkt als een kinderversie van Set. Ook Kunterbunt is een reactiespel. Twee speelkaarten met afbeeldingen van voorwerpen worden omgedraaid. De spelers proberen zo snel mogelijk te herkennen welk voorwerp op beide kaarten is afgebeeld. Hamstern is kaartspel over knaagdieren die voedsel voor de winter verzamelen. Der Plumpsack geht um is een combinatie van de Duitse variant op het kinderspelletje "zakdoekje leggen" en Memory.

Meine fünf Ballons is een kinderspel van Haim Shafir. De spelers proberen hun mooie ballons heel te houden, ondanks de aanwezigheid van katten en doornstruiken.

Sonnenkönig Auteurs: Moon & Weissblum 

release: najaar 2002

Im Schatten des Sonnenkönigs. Dit kaartspel voor 2-6 spelers is een bewerking van Knights of the Rainbow, dat werd uitgegeven door FX Schmid USA. Het thema is aangepast, maar het basismechanisme is onveranderd: verkrijg meerderheden door het verzamelen van kaarten in vijf kleuren. In je beurt draai je maximaal drie kaarten open, waarvan je er één mag houden. Deze kaart leg je op tafel. Als je van een kaartsoort de meerderheid bezit, mag je de speciale eigenschap van deze soort gebruiken. Hiermee kun je onder meer macht- en goudfiches verzamelen of machtfiches van je medespelers wegnemen. Die machtfiches zijn belangrijk, je ligt namelijk uit het spel als je voorraad is uitgeput. Als iemand een veilingkaart trekt, wordt het spel onderbroken voor een veiling. Deze kaarten zijn interessant, omdat ze de werking van de speciale eigenschappen versterken. Als de kaart "Louis XIV" voor de tweede maal wordt getrokken, eindigt het spel. Dan krijg je winstpunten voor fiches en blauwe kaarten. Als je de wollige spelregels hebt verwerkt, blijkt dit een geslaagd spel op te leveren. Op de laatste bladzijde van de regels staat overigens een foutje: de vetgedrukte woorden "Kampfkraft" en "Macht" zijn verwisseld.

Ehre der Samurai Auteur: Kimball  

release: najaar 2002

Een kaartspel voor 3-6 spelers. Als Samurai in dienst van een Daimyo verzamel je eerpunten. Die punten verdien je door te trouwen, bezittingen te verzamelen of als jouw Daimyo wordt gepromoveerd tot Shogun. Voor iedere speler liggen twee rijen kaarten, die jouw Samurai en jouw Daimyo-huis vertegenwoordigen. De kaarten bepalen hoeveel eerpunten je aan het begin van een ronde ontvangt. De afgebeelde Ki-punten bepalen hoeveel kaartacties (een kaart trekken, uitspelen of afleggen) je in een beurt kunt uitvoeren. In de loop van het spel kun je medespelers aanvallen, allianties sluiten en verbreken, een Ninja op een medespeler afsturen enzovoort. Tijdens het spel kun je op meerdere manieren eerpunten verliezen. De speler die als eerste minstens 400 eerpunten verzamelt, is de winnaar.

Alles im Griff Auteurs: Ferrini & Dolfi

release: najaar 2002

Een partyspel voor 2-6 spelers. Met hun speelfiguren bewegen de spelers over een parcours van speelkaarten. Aan het begin ontvangt iedereen daadwerkelijk drie huishoudelijke voorwerpen, die je met je "zwakke arm" moet vasthouden. In de loop van het spel probeer je die voorwerpen zo snel mogelijk kwijt te raken, want alleen zo kun je winnen. Helaas krijg je tijdens het spel allerlei ongewenste presentjes van je medespelers. Als je voorwerpen laat vallen, moet je als straf een extra voorwerp van tafel nemen. Het spel eindigt zodra iemand alle voorwerpen weet af te leggen.

Schnapp, Land, Fluss! Auteur: Shafir

release: najaar 2002

Een kaartspel voor 2-6 spelers. Een speler draait een van de 33 categoriekaarten om. Alle spelers proberen tegelijk zo snel mogelijk een begrip te vinden, dat past bij de aangegeven categorie en dat begint met een van de letters van de op tafel liggende kaarten. Wie als eerste een passend begrip vindt, slaat met zijn hand op de desbetreffende letterkaart en noemt het begrip. De letterkaart mag je houden, die is punten waard.

Hand Drauf! Auteur: Theora Design

release: najaar 2002

Een partyspel voor 2-5 spelers. 21 speelkaarten met afbeeldingen van twee gekleurde handen liggen door elkaar op tafel. De startspeler gooit de speciale dobbelsteen en moet een van zijn handen op een kaart van de gegooide kleur leggen. Dan is de volgende speler aan de beurt. Wie zijn hand op een kaart legt, waarop al een hand van een medespeler ligt, moet raden welke kleur door die hand wordt bedekt. Als dit lukt, krijg je de kaart als beloning. In de loop van het spel ontstaat een wirwar van handen. Met een beetje geluk en een goed geheugen behoud je het overzicht.

Div. kinderspellen   

release: najaar 2002

Het LENA + PAUL MEMO-LEGESPIEL en het LAURAS STERN MEMO-LEGESPIEL zijn Memoryklonen voor 2-6 spelers. In LAURAS STERNENSPIEL graaien 2-4 kids in een buidel en proberen ze twee voorwerpen met dezelfde vorm te vinden.

Guillotine Auteurs: Paul Peterson 

releasedatum: juli 2002

Dit is de Duitse versie van het kaartspel voor 2-5 personen dat een aantal jaren geleden door Wizards of the Coast werd uitgegeven. Twaalf edellieden liggen in een rij voor de guillotine. Elke beurt moet een speler de edelman of -vrouw onthoofden die het dichtst bij de guillotine ligt. Aangezien bijvoorbeeld een onthoofde vorst meer punten oplevert dan een willekeurige martelaar, proberen de spelers zo mogelijk waardevolle koppen te laten rollen. Met speciale actiekaartjes kun je bijvoorbeeld de volgorde veranderen of in een beurt meerdere koppen laten rollen. Je speelt in totaal drie rondes. Wie na de derde bijltjesdag de waardevolste koppen heeft verzameld, is de winnaar. 

Ogallala Auteur: Rudi Hoffman 

releasedatum: feb 2002

Ogallala is een kaartspel voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar, speelduur ong. 45 minuten. Het is de bedoeling om kaarten te trekken en daarmee kano's te vormen. Iedere speler probeert drie complete kano's te bouwen. Hoe langer, des te beter, want dan passen er veel indianen en buit in je kano. Iedere kaart in een complete kano levert winstpunten op. Het spel biedt meer dan alleen maar trekken en afleggen. Met een paar speciale indianenkaarten kun je jouw medespelers dwarszitten. Pas op voor de gestoorde indiaan met de bijl: die hakt gaten waar je ze beslist niet hebben wilt. Ogallala is in het verleden vaker uitgegeven, o.a. door Ass. Deze versie van Amigo is compact, goedkoop en geschikt voor 5 spelers. In de loop van 2002 verschijnt een internationale versie met onder meer Nederlandstalige regels.

Land Unter Auteurs: Stefan Dorra 

releasedatum: feb 2002

Dit kaartspel voor 3-5 spelers is een biedspel waarbij je probeert niet te verzuipen terwijl het water stijgt. Van een stapel met 60 genummerde biedkaarten (1-60), krijgt iedere speler 12 exemplaren. In 12 rondes worden steeds 2 waterstandkaarten omgedraaid. De hoogste waterstand gaat naar de hoogste biedkaart, de andere naar de volgende. Aan het einde van een ronde moet de speler met de hoogste waterstand één winstpunt inleveren. Je speelt net zoveel potjes als het aantal spelers. Voor het volgende potje geef je jouw biedset aan je linker buurman en speel je zelf met de set van je rechter buurman. Land Unter werd vorig jaar uitgegeven door Berliner Spielkarten.

Piratenbucht Auteurs: Randles & Stahl 

releasedatum: feb 2002

Een bordspel voor 3-5 spelers. Iedere speler heeft een piratenschip, dat je op vier onderdelen moet uitrusten: zeilen, kannonnen, bemanning en laadruimte. Met dit schip bezoek je diverse eilanden, waar drie categorieën buit op je wachten: schatten, goud en reputatie. Het goud heb je nodig om je schip beter te maken, reputatie levert winstpunten op. Op een schateiland kun je schatten omwisselen voor goud en reputatie. Tussen de bedrijven door kom je tegenstanders tegen. Je kunt dan kiezen uit vluchten (niet goed voor je reputatie) of vechten. Je snelheid en gevechtskracht hangen af van de investeringen die je in je schip hebt gedaan (een raak salvo leidt overigens onvermijdelijk tot nieuwe investeringen). Het spelsysteem wordt afgerond met de nodige actiekaartjes.

Cocotaki Auteur: Haim Shafir 

releasedatum: feb 2002

Cocotaki is een kaartspel voor 2-10 spelers vanaf 5 jaar, speelduur ong. 15 minuten. De spelers leggen dierkaarten af en moeten het bijpassende geluid produceren. Om het verwarrend te maken, geldt dit niet bij de rode dierkaarten. Bij de rode haan gelden weer andere regels: dan moet je "Cocotaki" roepen. Als je in de fout gaat, moet je strafkaarten nemen. De speler die als eerste zijn laatste kaart aflegt, is de winnaar. In de loop van 2002 verschijnt een internationale versie met onder meer Nederlandstalige regels.

Biberbande Auteurs: M. & A. Stambler 

releasedatum: feb 2002

Biberbande - Immer auf die Kleinen! is een kaartspel voor 2-6 spelers vanaf 6 jaar, speelduur ong. 20 minuten. Een spel over bevers en waterratten. Het is de bedoeling om de lage beverkaarten te verzamelen en de rattenkaarten te vermijden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de kaarten liggen meestal gedekt op tafel.

Vier auf einem Strich Auteur: Haim Shafir 

releasedatum: feb 2002

Vier auf einen Streich - Das tapfere Schneiderlein is een spel voor 2-4 spelers vanaf 4 jaar, speelduur ong. 15 minuten. Een sprookjesachtig spel voor jonge kinderen. Met een beetje geluk en een goed geheugen komen ze te weten waar de reus zich verstopt, de prinses zit te wachten en waar men een speciale steen vindt.

Biesti Boys Auteur: Howard Kamentsky 

releasedatum: feb 2002

Biesti Boys - Die Fahrstuhlmonster is een kaartspel voor 2-4 spelers vanaf 6 jaar, speelduur ong. 10 minuten. Naar boven, naar beneden, naar binnen en naar buiten. De spelers leggen tegelijkertijd kaarten af en racen in vier verschillende liften door het huis. Met zo'n tempo word je vanzelf duizelig.

Informatie over oudere titels: archief II.

Nieuws > Releases > Amigo > Archief I


Top