Update: 27-07-03

Nieuws > Releases > Cheapass Games

Cheapass Games

Website


Chief Herman's Next Big Thing Auteur: James Ernest 

releasedatum: nov 2003

Een boekje vol spelontwerpen van James Ernest, waaronder Short Bus to Paradise, Break the Bank, Board Game Project #55, Fight the Power, 10-Die Poker, Penniless and Insane, Dungeon Crawl en Chief Herman's onspeelbare spel The Establishment of the Industrial Proletariat. Deze bundel bevat verder een paar bizarre poker varianten.
Deadwood: On Location  

releasedatum: okt 2003

Een uitbreiding voor Deadwood. Deze set van zes borden vervangt het originele bord van Deadwood met locaties als "the Dismal Swamp, the Burning Building en the Deserted Road".
Timeline  

releasedatum: aug 2003

Een nieuwe "Hip Pocket Game". Timeline is een abstract spel over tijdreizen, waarin de spelers de toekomst manipuleren om investeringen rendabel te maken.
One False step for Mankind  

releasedatum: aug 2003

Als burgermeesters van mijnstadjes in het wilde westen proberen de spelers als eerste een raket te bouwen en naar de maan te lanceren. De kans op succes is minimaal, maar je kunt het spel ook winnen met een vergeefse poging. Het spelsysteem draait om resourcemanagement.
Steamtunnel Auteur: James Ernest 

releasedatum: voorjaar 2003

Een "Hip Pocket Game" voor 2-5 spelers. Steam Tunnel wordt gespeeld op een speelveld van 36 kaarten. De spelers draaien om de beurt gedekte kaarten om en plaatsen vervolgens hun stenen om de blootgelegde tunnels te controleren. Als een tunnel wordt afgesloten, verdient de speler met de meeste stenen winstpunten. De hoeveelheid punten hangt af van de lengte van de tunnel en de waarde van de afsluitende kaart.
Lightspeed Auteur: Tom Jolly 

releasedatum: voorjaar 2003

Een "Hip Pocket Game" voor 2-4 spelers. Lightspeed is een vlot kaartspel over ruimtegevechten. Iedere speler beschikt over 10 ruimteschepen, die hij snel en zo tactisch mogelijk wil uitspelen. Zodra de eerste speler al zijn schepen heeft gespeeld, worden geen kaarten meer gespeeld en wordt de schiettent geopend. Snelle schepen schieten eerst, grote schepen schieten het laatst. Wie de meeste punten scoort, wint het spel.
Freeloader Auteur: James Ernest 

releasedatum: sept 2002

Jij bent een parasiet die de huizen in de buurt afgaat om spullen te lenen van je buren, die te lui, te vriendelijk of te rijk zijn om je te weigeren. Met een aantal gelijkgezinden organiseer je een competitie. Wie de meeste gratis spullen weet te verzamelen, is degene die het in deze wijk voor het zeggen heeft.
Fightball Auteur: James Ernest 

releasedatum: sept 2002

Een vlot "real time" kaartspel voor twee spelers, in de stijl van Falling en Brawl. Dit betekent snel spelen en schade uitdelen. Het thema is deze keer een sportevenement, waarbij de atleten afkomstig zijn uit gewelddadige jeugdbendes.
Diceland Auteur: James Ernest 

releasedatum: april 2002

Diceland: Deep White Sea is een tactisch spel in de stijl van de "table top" spellen met miniaturen. Het spelmateriaal bestaat hier uit achtzijdige kartonnen "dobbelstenen". Dit zijn je eenheden, die draaien en vechten op basis van de afgebeelde gegevens. Nadat je de "steen" gooit, bepaalt de bovenliggende zijde welke soort aanval je uitvoert. In plaats van gooien, mag je ook een reeds op tafel liggende "steen" draaien. Iedere verslagen vijandelijke "steen" levert winstpunten op. Als je per abuis een vijandelijke "steen" van tafel gooit, moet je punten inleveren. De basisset Deep White Sea bevat 25 "stenen", verdeeld over vijf legers van elk vijf karakters.

In de loop van 2002 en 2003 verschijnen de volgende expansies: Space, OGRE en Extra Space.

Meer informatie: Diceland website.

Captain Park's  

releasedatum: feb 2002

Captain Park's Imaginary Polar Expedition is een bordspel voor 3-7 spelers. Door handig inkopen in antiek- en curiosawinkeltjes verzamel je voorwerpen uit alle delen van de wereld. Dan kun je vervolgens net doen alsof je een wereldreis hebt gemaakt, zonder de stad ooit te verlaten.

Hip Pocket games  

releasedatum: variabel

Een reeks kleine kaartspelletjes in een kleine verpakking. 
Agora is een legspel, waarbij de spelers met hun kaartjes een Griekse marktplaats vormen.
Cube Farm is een kaartspel voor 2-4 spelers. Het is de bedoeling om je kantoor zo in te richten met nutteloze objecten dat allerlei nuttige zaken onbereikbaar worden voor je collega's.

U.S. Patent Number One  

releasedatum: najaar 2001

Je hebt een tijdmachine uitgevonden en probeert als eerste het patent te registreren. Natuurlijk proberen je medespelers hetzelfde, het is dus zaak ze te vlug af te zijn. Door het gebruik van de tijdmachines krijgt het "eerste zijn" overigens een bijzondere lading.

Brawl Catfight  

releasedatum: juni 2001

Drie nieuwe decks in de Brawl-kaartspellenreeks: Nickie, Sonia en Tamiya. Dit is een "real time" kaartspel voor twee spelers, je speelt in je eigen tempo. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk "hits" aan jouw kant van de tafel uit te spelen. Met andere kaarten kun je "hits" blokkeren, of "blocks" neutraliseren enzovoort. Het spel duurt i.h.a. niet veel langer dan ÚÚn minuut. 

Unexploded Cow  

releasedatum: mei 2001

Dit is zoals gebruikelijk een raar spel met een "ziek" thema. Je koopt gekke koeien (die schijnen in Engeland vrij goedkoop te zijn) en die laat je vervolgens los op Franse weilanden vol blindgangers en ander onontploft oorlogstuig. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de tevredenheid van de Franse dorpsbewoners meer geld oplevert dan je aan koeien hebt besteed.

Devil Bunny Hates The Earth  

releasedatum: mei 2001

De spelers zijn machines in de snoepfabriek van Devil Bunny. Laatstgenoemde heeft een hekel aan de wereld en wil gezouten snoepgoed produceren en op de markt brengen. De spelers proberen dit uit alle macht te verhinderen.

Girl Genius: The Works Auteur: James Ernest

releasedatum: maart 2001

Dit kaartspel is gebaseerd op een nieuwe strip van Phil Foglio. De spelers knutselen aan een grote machine, die is samengesteld uit de karakters van de strip. Het "spelbord" bestaat uit 12 kaarten, die door de spelers worden gedraaid en gekeerd. Na de juiste beweging spuugt de machine een kaartje uit en verdien je punten. Met een beetje geluk activeer je zelfs een kettingreactie. 

Witch Trial

Auteur: James Ernest

releasedatum: maart 2001

Een kaartspel voor 3-7 spelers over heksenvervolging in de Verenigde Staten tijdens de 18e eeuw. Je trekt meerdere soorten kaarten (verdachten, aanklachten, bewijs etc.) en speelt de rol van aanklager of verdediger in een aantal heksenprocessen. De beslissing van de jury wordt uiteindelijk bepaald door twee dobbelstenen, maar ondertussen probeer je de uitkomst met je kaarten te be´nvloeden. Het spel wordt "smaakvol" ge´ntroduceerd: "Ahh, the refreshing smells of Springtime. The damp, musky nose of the courtroom. The smoky, burning aroma of The Guilty".

Chief Herman's Holiday Fun Pack

releasedatum: najaar 2000

Een bundel met meer dan 30 oude spellen van James Ernest/Cheapass Games, waaronder Road Trip, Brain Baseball, en The Lost Pueblo of Doctor Green. De set bevat 6 dobbelspellen, 6 kaartspellen, 3 blufspellen, 4 bordspellen (incl. 3 spelborden), 9 pokervarianten en meer. Het materiaal bestaat uit regels en de 3 spelborden, de rest moet je zelf verzorgen.


Nieuws > Releases > Cheapass Games


Top