Update: 21-01-06

Nieuws > Releases > GMT Games

GMT Games

Website


Project 500  

release: variabel

Dit is een systeem waarbij je nog niet geproduceerde spellen vooraf kunt bestellen. Opname in het P500 systeem van GMT betekent niet dat de spellen daadwerkelijk worden uitgebracht. Pas als minimaal 500 mensen het spel hebben besteld, wordt het in productie genomen. Dit betekent dat de releasedatum in het algemeen nog niet bekend is. Als je via P500 vooraf bestelt, krijg je wel een fikse korting op de uiteindelijke consumentenprijs. De P500-lijst bevat voornamelijk wargames, maar af en toe duikt er ook een interessant gezelschapsspel op. Ik beperk me hier tot de laatstgenoemde categorie. 

Winds of Plunder, een bordspel voor 3-5 spelers van Alan Newman. Het thema is rovende piraten in de Caribische zee. Het spelsysteem draait om twee aspecten: wind en plundering. De windrichting en speelvolgorde worden elke beurt opnieuw vastgesteld. De spelers bieden met hun beperkte voorraad windfiches. De spelers moeten kiezen tussen volledige controle over de wind, samenwerking met anderen of een goede positie in de daaropvolgende plunderfase. Vervolgens besteden de spelers om de beurt hun actiepunten en varen ze al plunderend rond. Met voldoende wapens, bemanning en proviand wordt de route naar de winst een stuk eenvoudiger. Tijdens de plunderfase verdien je winstpunten in havens, ten koste van medespelers en middels jouw reputatie in de verschillende gebieden. Aan het einde van het spel verdien je punten met je wapens, bemanning, proviand en ongebruikte windfiches.

Commands & Colors Ancients Auteur: Borg

release: jan 2006

Dit bordspel voor twee spelers is gebaseerd op het spelsysteem van Battlecry en Memoir '44. In Commands & Colors Ancients staan de veldslagen tussen Rome en Carthago centraal. Ook in dit spel worden jouw acties gestuurd door het uitspelen van commandokaarten en bepalen speciale dobbelstenen de uitkomst van een gevecht. In tegenstelling tot de twee voorgangers bevat Commands & Colors Ancients geen plastic miniaturen. De speelstukken zijn 345 houten blokjes, waarop je stickers moet plakken. Het spel bevat scenario's voor tien veldslagen: Akragas, Crimissos River, Ticinus River, Lake Trasimenus, Cannae, Dertosa, Castulo, Baecula, Ilipa en Zama.

Manifest Destiny Auteur: Crenshaw

release: okt 2005

Manifest Destiny is een strategisch bordspel voor 3-5 spelers. De spelers beginnen het spel als een kleine handelsonderneming en breiden hun macht uit over het Amerikaanse continent. Jouw gebieden produceren grondstoffen, die je later geld opleveren. In je beurt kun je technologische ontwikkelingen en fiches kopen. Ontwikkelingen geven je later in het spel extra mogelijkheden. Met fiches koop je nieuwe gebieden, kolonisten, steden of nieuwe kaarten.

Medieval   Auteur: Berg

release: okt 2003

Een kaartspel voor 3-5 spelers over machtsstrijd in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika tijdens de 13e eeuw. 19 van de 110 speelkaarten vormen het "spelbord", 27 kaarten vertegenwoordigen de verschillende landen, andere kaarten bevatten de gebeurtenissen waarmee spelers het spel kunnen be´nvloeden. Elke speler vertegenwoordigt een bonte mix van verschillende landen. De spelers worden gezamenlijk bedreigd door de Mongoolse horden.

Rome Auteur: Reiner Knizia

release: okt 2002

Een set met drie bordspellen van Reiner Knizia. De spellen zijn afkomstig uit de verzameling "Neue Spiele im alten Rom", die midden jaren negentig is uitgebracht door Hugendubel/Piatnik. Rome bevat de volgende drie spellen: Circus Maximus (wagenrace), Hannibal versus Rome (een 2-persoonsspel) en Imperium (territoriale controle, 2-5 spelers).

Santa FÚ Rails Auteur: Alan Moon

release: mei 2002

Een remake van Santa FÚ, een spel uit de inmiddels klassieke "Edition 1200" van White Wind. In dit treinenspel speel je stadkaarten uit en probeer je deze steden vervolgens te verbinden met spoorlijnen van grote en kleine maatschappijen. Elke stad heeft een basiswaarde, elke verbinding met een nieuwe spoorlijn levert een verdubbeling op. Behalve de stadkaarten zijn er speciale kaarten waarmee je onder meer extra spoor kunt leggen of nieuwe routes kunt starten. Het spel is in Duitsland geproduceerd, waardoor het materiaal luxer is dan we van GMT gewend zijn (houten spoorlijntjes, een stevig spelbord enzovoort).

Flagship Auteur: Dan Verssen

release: april 2002

Flagship is een "customizable card game" in een SF-setting. De spelers bevechten elkaar met een vloot van ruimteschepen. Door het uitgeven van "set up-punten" bepaal je zelf met welke vloot je begint. Het is de bedoeling om het vlaggenschip van je tegenstander te vernietigen. Met bepaalde kaarten breng je bemanningsleden en extra uitrusting in het spel, met andere kaarten kun je verrassende manoeuvres uitvoeren (zowel in je eigen beurt als in de beurt van je tegenstander). Dit leuke en vlotte spelsysteem is ontworpen door de auteur van Modern Naval Battles.
Eind april zijn de eerste twee sets uitgebracht: "Prometheus Unchained" en "Coyote Stands". In tegenstelling tot verzamelkaartspellen, kent Flagship geen gradaties in zeldzaamheid. Je kunt dus een eigen deck samenstellen zonder dat je portemonnee begint te klagen. Later dit jaar verschijnen de sets "Horns of the Dragon" en "Exile's Crusade", met allerlei nieuwe schepen en wapens. Meer informatie: Flagship website.

Formula Motor Racing Auteur: Reiner Knizia

release: april 2001

Een kaartspel voor 3-6 spelers. Iedere speler beheert een team van twee racewagens (vertegenwoordigd door twaalf plastic autootjes) en strijdt om het kampioenschap. Een spelerbeurt bestaat uit het uitspelen van een actiekaart en het uitvoeren van de desbetreffende actie. Hiermee worden de wagens verplaatst, teruggezet, uit de race gehaald enzovoort. Met de kaarten kun je ook auto's van medespelers be´nvloeden. Aan het einde van de race verdienen de eerste zes auto's punten. Het is de bedoeling om meerdere races te rijden en de behaalde kampioenschapspunten te noteren op het meegeleverde scoreblok.

Galaxy

Auteurs: Knizia & Greenwood

release: okt 2000

Een bewerking van Titan the Arena. Het spel begint met een achttal kaarten van planeten c.q. buitenaardse volken. Gedurende een aantal spelfasen worden daar een of meer speelkaarten met ruimteschepen aangelegd. Een spelfase eindigt zodra bij elk volk minstens een kaart ligt. Het volk met de laagste kaart verdwijnt dan compleet uit het spel. Tijdens je beurt mag je een ruimtebasis bij een volk plaatsen. Deze levert je aan het einde van rit een of meer winstpunten op. Helaas verdwijnen deze ruimtestations als een volk aan het einde van een spelfase het veld moet ruimen. Het is de bedoeling dat de volken waar jij veel ruimtestations hebt gebouwd aan het einde van het spel nog actief zijn.

Ivanhoe

Auteur: Reiner Knizia

release: okt 2000

Ivanhoe is een bewerking van Attacke (ooit uitgegeven door FX Schmid). De verdeling van de kaarten is enigszins aangepast en er zijn actiekaarten aan het spel toegevoegd.

Battleline

Auteur: Reiner Knizia

release: okt 2000

Een bewerking van Reiner Knizia's Schotten-Totten (een kaartspel uit dezelfde pan als Lost Cities). Battle Line is een kaartspel voor 2 spelers over veldslagen in de klassieke oudheid. Gebruik je kaarten om sterke formaties neer te zetten (cavalerie, olifanten, falanxen etc.). Het is de bedoeling om de vaandels van je tegenstander te veroveren. Het verschil met Schotten-Totten bestaat uit de toevoeging van speciale actiekaarten, waarmee je het spelverloop kunt be´nvloeden.


Nieuws > Releases > GMT Games


Top