Update: 20-03-02

Nieuws > Releases > Journeyman Press

Journeyman Press

Website


US Playing Cards, de eigenaar, heeft afgelopen najaar de activiteiten van Journeyman Press gestaakt. Age of Empires wordt niet meer geproduceerd, de distributie van E-Bay en Zombies wordt tot nader bericht verzorgd door US Playing Cards zelf.

E-Bay the Card Game  

releasedatum: najaar 2001

Een kaartspel over de bekende internetveiling. Het spel bestaat uit 235 kaarten in drie soorten: Item, Curio and Bidding. Iedere speler heeft een aantal Curio-kaarten, die elk ťťn van zes categorieŽn bevatten (Collectibles, Electronics, Games, Etc, Vintage, Sports). De eerste speler die een item bemachtigt dat overeenstemt met al zijn Curio-kaarten is de winnaar. Ondertussen proberen je medespelers je te overbieden of je te verrassen met speciale acties.

Zombies  

releasedatum: najaar 2001

Een bordspel voor 2 tot 6 spelers. Je moet zien te ontkomen aan een groeiend leger ondoden, waarbij je je vrienden als levend schild mag gebruiken. De spelers spelen gebeurteniskaarten uit en leggen de gebiedstegels neer waarmee de verdoemde stad wordt gecreŽerd. Met de kaarten kun je jezelf versterken of je medespelers in de problemen brengen. Een spelbeurt bestaat uit het plaatsen van een tegel, het trekken van kaarten, dobbelen voor beweging en vechten en het verplaatsen van zombies. Vechtend zoek je een weg door straten vol zombies en probeer je een helikopter landplaats aan de rand van de stad te bereiken. Je kunt het spel ook winnen door 25 zombies te verslaan.

AoE II - Nautical Auteurs: D'Amelio & Triebull

releasedatum: juni 2001

Dit is de eerste expansie voor het verzamelkaartspel dat is gebaseerd op het computerspel van Microsoft. In deze expansie worden nieuwe volken geÔntroduceerd: Vikings, Franks, Japanese en Saracens. Uiteraard vind je verder een aantal nieuwe gebouwen, eenheden en andere kaarten rond het thema zeevaart. Ten slotte zijn de spelregels herschreven en heeft men eindelijk iets verzonnen voor de registratie van je grondstoffen.

Age of Empires II Auteurs: D'Amelio & Triebull

releasedatum: najaar 2000

Dit verzamelkaartspel is gebaseerd op het populaire gelijknamige computerspel van Microsoft. In 4 epochen (Dark, Feudal, Castle en Imperial Age) probeer je jouw volk naar een hogere beschaving te leiden. Je begint met een dorp, verzamelt grondstoffen, rekruteert militaire eenheden en ontwikkelt nieuwe technologieŽn. Er zijn drie manieren om het spel te winnen: vernietig de steden van je tegenstander, verzamel vijf relikwieŽn of bereik de "Imperial Age" en bouw een wereldwonder. Je speeldeck bevat minimaal 90 kaarten die volgens een bepaalde sleutel over de epochen zijn verdeeld. De eerste editie bevat starterdecks voor vijf volken: Britons, Celts, Goths, Mongols en Persians. De andere volken uit het computerspel volgen later. Het spel is in principe bedoeld voor 2 spelers, maar het regelboekje bevat ook multiplayer scenario's.

voorbeeld van een militaire eenheid

Scooby-Doo

 

releasedatum: najaar 2000

Een verzamelkaartspel dat is gebaseerd op de gelijknamige tekenfilmserie vol spoken en hongerige honden. De leden van Mystery Inc proberen allerlei mysteries op te lossen en onderwijl de tegenstander te hinderen. Op verschillende locaties zoek je naar aanwijzingen, maar daar kun je ook allerlei monsters tegenkomen. Natuurlijk gaat de angsthaas Scooby-Doo er af en toe vandoor, maar met de smakelijke Scobby Snacks laat hij zich verlokken tot verdere actie.


Nieuws > Releases > Journeyman Press


Top