Update: 01-01-04

Nieuws > Releases > Out-of-the-Box

Out-of-the-Box

Website


Tutankhamen Auteur: Knizia 

release: najaar 2004

Dit bordspel voor 2-6 spelers is een heruitgave van Tutanchamun van Amigo. Over een route van losse schattegels bewegen de speelfiguren in de richting van een piramide. De tegels bevatten verschillende symbolen en een cijfer dat aangeeft hoe vaak de tegel voorkomt. Je bepaalt zelf hoe ver je beweegt. Je krijgt de tegel waarop je eindigt. Als alle tegels van een soort zijn verwijderd, wordt deze soort afgerekend. De twee spelers met de meeste tegels van deze soort verdienen winstpunten. Het spel bevat ook een paar speciale schattegels, waarmee je bijvoorbeeld een medespeler kunt dwingen tot een ruil.

Cloud 9 Auteur: Weissblum 

release: aug 2004

Een ballonnenrace voor 2-6 spelers. Met behulp van speelkaarten probeer je veel punten te verdienen door jouw ballon zo hoog mogelijk te laten vliegen. Maar pas op! Je ballon kan elk moment neerstorten. Tart je het lot en ben je bereid om alles te riskeren?

Gavitt's Stock Exchange Auteur:  Gavitt

release: voorjaar 2004

Een remake van een klassiek Amerikaans gezelschapsspel uit 1903. 3-6 spelers handelen tegelijkertijd in aandelen van spoorwegmaatschappijen. Degene die als eerste alle kaarten van één maatschappij verzamelt, wint de ronde.

10 Days in Africa Auteurs: Moon & Weissblum  

release: okt 2003

Een vlot gezelschapsspel voor 2-4 spelers, over het aanleggen van routes tussen Afrikaanse landen. In de eerste spelfase vullen de spelers tegelijkertijd hun routeplanner met routekaartjes. In de tweede fase wordt om de beurt gespeeld. De spelers passen hun geplande routes kaart voor kaart aan. Daartoe leg je kaarten af en trek je nieuwe kaarten. Het is de bedoeling om als eerste een doorlopende route door Afrika te maken. Dit is hetzelfde spel als Europa Tour van Schmidt Spiele.

Fish eat Fish Auteur: Knizia 

release: sept 2003

Een bordspel voor 2-5 spelers. Door het geschikt uitspelen van speelkaarten laat je jouw stapel met plastic visjes groeien. Helaas komt er af en toe een grotere vis voorbij..... Degene die de meeste vissen opslokt, wint het spel. 

Basari Auteur:  Staupe

release: juli 2003

De Engelstalige versie van een onderhandelingsspel voor 3-4 spelers. De speelfiguren reizen rond over een markt vol kraampjes. Door het gedekt uitspelen van actiefiches bepalen de spelers wat ze deze beurt willen doen. Als drie of vier spelers dezelfde actie kiezen, gebeurt er niets. Als twee spelers dezelfde actie kiezen, wordt er onderhandeld. Hierbij bied je met edelstenen. Je hebt reeds een startkapitaal van 12 edelstenen. De rest probeer je met acties of onderhandelingen te verkrijgen. Bij de puntentellingen krijg je winstpunten als je de meeste edelstenen van een kleur bezit. Dit spel is in 1998 bij FX Schmid verschenen en haalde toen de Auswahlliste van het Spiel des Jahres.

Wildside Auteur:  

release: voorjaar 2003

Een vlot reactiespel voor 2-4 spelers. De spelers gooien tegelijkertijd dobbelstenen met bijzondere symbolen. Degene die als eerste de juiste combinatie vindt, wint de ronde. Het is de bedoeling om de meeste stenen te verzamelen. 

Fire and Ice Auteur: Schliemann

release: najaar 2002

Een abstract houten bordspel voor twee spelers. Het spelmateriaal bestaat onder meer uit een houten bord met zeven driehoekige eilanden, die zijn verbonden door een netwerk van lijnen. Het is de bedoeling om de controle te verkrijgen over drie eilanden die op één lijn liggen. Ook voor het bezit van een eiland moet je daar drie speelstukken op één lijn zien te krijgen.

Cityscape Auteur: Griffioen

release: najaar 2002

Een abstract houten bordspel voor twee tot vier spelers. Het spelmateriaal bestaat uit een houten bord met een speelveld van 4 x 4 bouwkavels, 25 bouwstenen in vijf hoogtes en vier houders, waarin iedere speler met vier verborgen dobbelstenen zijn doelen aangeeft. In het geheim plan je de ontwikkeling van de stad vanuit jouw positie aan de speeltafel. Tijdens de individuele beurten probeert men de eigen plannen te verwezenlijken of die van de medespelers te frustreren. Het draait hier vooral om het anticiperen op de geheime agenda's van je medespelers.

Quadtria Auteur: Bickel

release: najaar 2002

Een abstract houten bordspel voor twee spelers. Je verschuift gekleurde ballen over de gangen op het spelbord. Het is de bedoeling om als eerste de winnende driehoek te vormen.

Octiles Auteur: Walton

release: najaar 2002

Een abstract houten bordspel voor twee tot vier spelers. Het spelmateriaal bestaat onder meer uit een houten bord met een achthoekig speelveld, waarop 18 achthoekige tegels met looppaden worden gelegd. Door het vervangen van tegels probeer je paden voor jouw speelfiguren te creëren, waardoor ze snel naar de overkant van het bord kunnen bewegen.

Squint Auteur:  Boss

release: mei 2002

Een party game voor 3-8 spelers. Op een opdrachtkaartje is een voorwerp afgebeeld. Dit probeer je na te maken met losse kaartjes waarop allerlei symbolen zijn afgebeeld. Als een medespeler jouw kunstwerkje herkent voordat de zandloper leeg is, verdienen jullie allebei punten.

Wheedle Auteur:  Knizia

release: mei 2002

Een kaartspel voor 3-6 spelers. De spelers ruilen aandelen in bedrijven. Het is de bedoeling om als eerste een meerderheidsbelang te verwerven.

Switch Auteur: Hiron 

release: mei 2002

Een kaartspel voor 3-5 spelers. Je probeert zo snel mogelijk kaarten af te leggen in de voorgeschreven volgorde, aangegeven door letters en cijfers. Deze letters en cijfers gaan naar boven, naar beneden, blijven hetzelfde of kunnen elk moment wisselen. Degene die als eerste zijn kaarten  heeft afgelegd, is de winnaar.

Gold Digger Auteur:  Knizia

release: mei 2002

Een kaartspel voor 2-5 spelers. Door het kiezen van de juiste "claims" probeer je zoveel mogelijk goud te verzamelen. Ondertussen loop je het risico dat je alleen klatergoud uit de grond haalt.

Blink Auteur: Staupe 

release: voorjaar 2001

Blink is een Engelstalige versie van het razendsnelle reactiespel Speed. Dit kaartspel voor twee spelers wordt in Duitsland uitgegeven door Adlung. Je probeert zo snel mogelijk je kaarten af te leggen en moet daarbij letten op kleur, symbool of waarde.

My Word Auteur: Knizia 

release: voorjaar 2001

Een kaartspel voor 2-6 spelers met 56 letterkaarten (enkele en dubbele). Een aantal kaarten wordt op tafel uitgelegd. De spelers proberen zo snel mogelijk woorden te vormen. Degene die als eerste een woord met minstens drie kaarten roept, wint deze kaarten. 

Shipwrecked  

release: najaar 2000

De spelers hebben elk 3 'pass', twee 'stop' en een 'strike' kaart, en krijgen daarnaast geld in de vorm van gemstones. Er wordt op resourcekaarten geboden, die punten waard zijn. Tegelijkertijd leggen de max. 4 spelers een van hun kaarten dicht op tafel. Dat gaat door tot een van de spelers 'stop' zegt. een passkaart kan nooit winnen. Een stopkaart wint als de overige kaarten in die ronde alle passkaarten zijn, of wanneer er meer dan 1 strikekaart is gespeeld. Is er precies 1 strikekaart, dan wint die. De winnaar krijgt de kaart, maar moet het nummer van de ronde waarin hij wint, betalen in gemstones. Dat kan duur worden als er een tie is tussen stopkaarten: er volgt een barrage, waarbij de rondenummers doortellen! Gespeeld wordt tot iemand 20 punten aan resourcekaarten heeft verzameld. Een simpel leuk blufspelletje (bron: Han Heidema).


Nieuws > Releases > Out-of-the-Box


Top