Update: 28-07-02

Nieuws > Releases > WotC

Wizards of the Coast

Website


Deze pagina bevat informatie over een beperkt aantal spellen van WotC, zoals een paar verzamelkaartspelsystemen die mogelijk ook voor liefhebbers van "reguliere" 2-persoons kaartspellen interessant zijn.

Star Wars: Sith Rising

releasedatum: juli 2002

De eerste expansieset voor het Star Wars verzamelkaartspel. De set bestaat uit 90 kaarten, die worden verkocht in boosters packs met 5 of 11 kaarten. Deze set voegt onder meer twee nieuwe spelmechanismen toe: "stun" (verminder de aanvalskracht van vijandelijke eenheden) en "overload" (loop zelf wat schade op om een vijandelijke eenheid extra schade toe te brengen).

Harry Potter Adventures at Hogwarts 

releasedatum: juni 2002

De derde expansieset voor het Harry Potter verzamelkaartspel. De set bestaat uit 70 kaarten, die worden verkocht in boosters packs met 11 kaarten. De set bevat de nodige nieuwe adventure cards, die onder meer gebeurtenissen uit het eerste boek vertegenwoordigen.

Star Wars CCG  

releasedatum: april 2002

Dit nieuwe Star Wars verzamelkaartspel is ontworpen door Richard Garfield, in opdracht van de nieuwe licentiehouder WotC. Het spelsysteem draait om conflicten in het Star Wars universum. Deze conflicten spelen zich af op drie niveaus: ruimtegevechten, grondgevechten en duels tussen karakters. Het spel start met een fase waarin de spelers kaarten aan de drie niveaus toewijzen. Daarna begint het eigenlijke spel, waarbij de spelers om de beurt kaarten voor de verschillende niveaus uitspelen en daar strijd leveren. In de gevechten schieten de snelste eenheden het eerst. Gevechten worden afgewikkeld met zeszijdige dobbelstenen. De winnaar is degene die als eerste de strijd op twee van de drie niveaus in zijn voordeel weet te beslechten. 
Het spel wordt uitgebracht in de vorm van een set voor twee spelers, starterdecks (light & dark side) en boosters in twee formaten (11 of 5 kaarten).

Harry Potter Diagon Alley  

releasedatum: maart 2002

De tweede expansieset voor het Harry Potter verzamelkaartspel. Naast boosters bevat deze set ook een nieuw starterdeck voor twee spelers. De set bestaat uit 80 kaarten, waaronder een nieuwe kaartsoort: "Locations". Op deze kaarten vind je bekende locaties uit de boeken, voornamelijk winkels uit Diagon Alley. De "Locations" geven beide spelers verruimde actiemogelijkheden. Er mag maar één "Location" tegelijk in het spel zijn.

Harry Potter Quidditch Cup  

releasedatum: nov 2001

De eerste expansieset voor het Harry Potter verzamelkaartspel, met nieuwe boosters en een aantal nieuwe spelelementen. Deze set bevat meer dan 70 nieuwe kaarten, waaronder een nieuwe kaartsoort: "Match Cards". Het thema van deze set is uiteraard de populaire sport van onze tovenaarsleerlingen.

Harry Potter TCG  

releasedatum: aug 2001

Een verzamelkaartspel dat is gebaseerd op de populaire boekenreeks van J.K. Rowling. De spelers zijn studenten aan de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry en bevechten elkaar in een duel. De kaarten vertegenwoordigen de spreuken en creaturen die in het duel worden ingezet. Iedere speler heeft een "Character Card", waarop de speciale vaardigheden van zijn toverleerling zijn vermeld. De zogenaamde "Lesson Cards" spelen hier de rol die bij Magic is weggelegd voor landen. De Lessons leveren in feite de energie die nodig is om Creature Cards en Spell Cards te kunnen spelen (al hoef je ze hier niet te "tappen"). Met de laatstgenoemde kaarten kun je de tegenstander schade toebrengen. Elk schadepunt kost hem een kaart van zijn stapel; wie als eerste zijn kaarten kwijt is, heeft verloren. Andere kaartsoorten zijn Items en Adventures. Een doorsnee spelbeurt bestaat uit het trekken van een kaart, het aanvallen van de tegenstander en het uitvoeren van twee acties (waaronder het spelen van Lesson, Creature of Spell Cards).

De basisset bestaat uit een starterdeck voor twee spelers en boosters met 11 kaarten. In het starterdeck wordt gemikt op eenvoudige en toegankelijke regels en zijn niet alle kaartsoorten vertegenwoordigd. Het starterdeck bevat een handige speelmat met een samenvatting van de basisregels. In het starterdeck vind je verder twee decks: de ene met Hermione Granger (die snel "Lessons" kan uitspelen en daardoor razendsnel sterke creatures op tafel heeft), de andere met Draco Malfoy (die het vooral moet hebben van "direct damage"). Via de boosters wordt het spelsysteem uitgebreid met nieuwe kaarten en mechanismen. Deze basisset is gebaseerd op het eerste Potterboek en bevat 116 kaarten.


Nieuws > Releases > WotC


Top